BLOG

Oud en nieuw: de betekenis van Skipr

‘Skipr?’ ‘Ja, Skipr… Skipr maakt beslissers beter.’ ‘Oh.’ De aarzeling van de zwijgende directeur was bijna zichtbaar: wat moest hij zich daar bij voorstellen? ‘Het is nog niks’, kon ik hem geruststellen, ‘behalve een flexibel concept dat we met betekenis gaan laden.’

Verandering is de enige constante

Twee jaar nadat Skipr hard van stapel is gelopen, komen nautische metaforen nog steeds van pas. Beweging en verandering van context zijn voor u - beslisser in de zorg - schaarse constanten. De getijden en verraderlijke stroomversnellingen nopen tot anticiperen. Op het humeur van de weergoden hebt u amper invloed. En toch moet u uw organisatie in goede en slechte tijden naar het beoogde doel loodsen. Wie de juiste beslissingen wil nemen, moet met alle veranderingen rekening kunnen houden. Zowel bij windstilte als bij storm is het cruciaal om over de juiste informatie te beschikken.

Skipr-piramide brengt uitkomst

Hier brengt Skipr uitkomst door de gewenste informatie op het juiste moment met gepaste diepgang en context op aansprekende toon beschikbaar te stellen via het juiste medium. In 2010 stond het crossmediale communicatieplatform van Skipr u daartoe ter beschikking: internet met unieke functionaliteiten, e-mailnieuwsbrieven, (web)televisie, een magazine, een business netwerk en persoonlijke ontmoetingen. Zie het als een piramide, waarin u tal van niveaus kunt doorlopen, van massacommunicatie via het web tot en met één op één ontmoetingen in de bestuurskamer.

Diepgang, context, inzicht, dialoog, inspiratie

Uw informatiebehoeften zijn leidend geweest bij het ontwerp van de piramide. En ze zijn nog steeds het zaad van nieuwe ideeën en concepten. Zoals in 2011 verandering wederom een van de weinige constante factoren in uw werk zal zijn.

Wilt u meer context en extra diepgang? Dan bundelen wij de magazine-interviews met beslissers en voegt auteur Willem Wansink een intrigerende beschouwing over het leiderschap van een generatie toe. Resultaat: het Skipr-boek De verborgen elite.

Wilt u inzicht of advies? Leert u dan uit de bundel Excelleren in de zorg hoe Loek Winter, Roger van Boxtel en tal van andere beslissers omspringen met herkenbare bestuurlijke dilemma's.

Wenst u meer dialoog? Treedt een van de Skipr communities binnen. Duizenden mensen zijn u in de afgelopen maanden voorgegaan. In deze virtuele ontmoetingsruimten kunt u zich met gebruikmaking van LinkedIn, Twitter, SlideShare, YouTube en andere social media verdiepen in specifiek thema's. Volg de gesprekken en ga zelf in dialoog met betrokkenen. Een voorbeeld is de KiKK-community in samenwerking met ZonMw: Koplopers in Kwaliteit en Kostenbesparing.

Wilt u zelf het podium beklimmen om een inspirerend verhaal te vertellen? Meld u dan aan voor Skipr talk. Met een videopitch van een minuut – die wij technisch voor u faciliteren – dingt u mee naar een podiumplek tijdens TEDxMaastricht op 4 april 2011.

Hebt u - of wilt u - een iPad? De vormgevers van het magazine werken aan een veelbelovende Skipr-app voor iPad: video-illustraties versterken het papieren blad en de applicatie geeft intrigerende doorkijkjes naar internet.

Skipr: what's in a name?

Skipr: what's in a name? was twee jaar geleden de retorische vraag in mijn eerste blog. U hebt kunnen lezen dat we met een klein, bruisend team de Skipr-piramide hebben ontworpen en gebouwd. U weet waarom we deze voorzien van virtuele dakkapellen. En hoe we op geleide van uw behoeften aan informatie en communicatie blijven innoveren. Dus laat u ons vooral weten waar u behoefte aan heeft.
Skipr hoopt ook in 2011 voor u van betekenis te zijn.

Graag wens ik u veel wijsheid en geluk toe!

Ruud Koolen
Hoofdredacteur Skipr

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top