Skipr Care & Cure Cycle Challenge

  • 16 september 2016
  • Gelderland
  • 09:00 - 18:00
  • 75 euro p.p. excl. BTW. Teams bestaan uit 6 tot 10 personen.

Skipr gaat koersen! Op 16 september pakken we de fiets voor een sportieve tocht die in het teken staat van inspiratie, beweging, verbinding en… een banddikte prestatie- annex competitiedrang.

Beschrijving

Skipr gaat koersen! Op 16 september pakken we de fiets voor een sportieve tocht die in het teken staat van inspiratie, beweging, verbinding en… een banddikte prestatie- annex competitiedrang. Skipr nodigt alle bestuurders, managers en professionals met hart voor le vélo uit om de kleuren van de eigen zorgorganisatie te komen verdedigen. In teamverband natuurlijk, want wat moet een kopman zonder wegkapitein of waterdragers?

Programma

Vanaf 08:00 Ontvangst
deelnemers & uitgebreid ontbijt in buffetvorm bij startlocatie
Vanaf 10:00 Vertrek tocht
Rond 10:00 Start Pelotontocht 30 km
Rond 11:00 Einde Pelotontocht 30 km
Rond 11:00 Start eerste deelnemers Ploegentijdrit 3,5 km (Parkeerplaats Lappendeken, Rheden)
Van ongeveer 11:07 -12:00 Aankomst deelnemers einde ploegentijdrit bij verzorgingspost Posbank (Parkeerplaats Herikhuizerveld)
Van 11:15-12:15 Lunch bij verzorgingspost Posbank (Parkeerplaats Herikhuizerveld)
Rond 12:00 Start eerste deelnemers ‘individuele’ toertocht; keuze 60 km, 95km en 125 km (resterende aantal km’s)
Vanaf 13:00 Finish eerste deelnemers (finish laatste deelnemer verwacht rond 16:30)
15:30-17:30 Pastabuffet op finishlocatie
15:30-16:30 Talkshow olv Skipr-uitgever Ruud Koolen met onder andere René Wolff, succescoach van de baanwielrenners, en Hans Feenstra, bestuursvoorzitter Martini Ziekenhuis. Tevens uitreiking truien voor de snelste tijdrijders.    
                                              
Vanaf 17:30 Naborrel

 

Inschrijven

Het is mogelijk om in teamverband of individueel in te schrijven voor de Skipr Care & Cure Cycle Challenge. Het inschrijven van extra teamleden kan nog tot maandag 12 september 11:59. Daarna sluit de inschrijving.

Locaties
Start/finish
Siza ’s Koonings Jaght                  
Koningsweg 8                  
6816 TB Arnhem

Verzorgingsposten onderweg
Posbank (Parkeerplaats Herikhuizerveld)                          
Kruising Beekhuizenseweg / Burgemeester Bloemersweg

Groenendaal (Parkeerplaats Groenendaal)
Kruising Groenendaal / Oud Arnhemseweg Groenendaal

De Krim (Cafetaria De Zevensprong)
Krimweg 40, 7351 AZ Hoenderloo

Kootwijkerbroek
Puurveenseweg 14, 3774 PJ Kootwijkerbroek

Alarmnummer
In geval van een calamiteit, pech, het kwijtraken van de route en andere malheur, kunnen deelnemers bellen met het alarmnummer van de organisatie: +316-21933410
Geadviseerd wordt om dit vooraf al op te schrijven en/of op te slaan in de telefoon. Bij acute nood, bel 112.

Parkeren & Fietsenstalling
Auto
Parkeren voor de deelnemers is gratis mogelijk op het terrein van Siza, waar tevens de start en finish plaatsvindt. Direct wanneer u het terrein betreedt, zal er aan de rechterkant een parkeerweide zijn ingericht waar de deelnemers hun auto kunnen parkeren. Graag verzoeken we wel om zoveel mogelijk te carpoolen.
Fiets
Tevens kunnen deelnemers hun fiets parkeren in de tijdelijke fietsenstalling op het terrein van Siza. Deze zal dichtbij de start/finish locatie opgezet worden. Deelnemers wordt aangeraden om zelf een slot mee te nemen en de fiets vast te maken aan één van de dranghekken in de fietsenstalling. Plaatsing van de fiets is op eigen risico.

Douche & Kleedgelegenheid
Voor de deelnemers is het mogelijk om gebruik te maken van een douche- en kleedgelegenheid. Deze is gesitueerd in de gebouwen van Siza en aangegeven met borden. Er zal een aparte kleed- en doucheruimte voor dames en heren zijn.
Er zal geen afgesloten garderobe zijn, dus deelnemers wordt aangeraden om zo weinig mogelijk waardevolle spullen onbeheerd achter te laten. Er zal een ruimte beschikbaar zijn als garderobe. Gebruik is echter op eigen risico.

Parcours
Skipr gaat koersen! Deze sportieve tocht zal in het teken staan van inspiratie, beweging, verbinding en… een banddikte prestatie- annex competitiedrang. En natuurlijk is er een mooie tocht uitgezet door het prachtige Gelderse landschap.
Pelotonstocht
Gestart wordt met een pelotonstocht van 30 km vanaf het Siza terrein, waarbij als één grote groep de echte beleving van een wegwedstrijd ervaren wordt. Mét een heuse koersdirecteur in voorrijwagen, begeleiding van verkeersregelaars op de motor en koersen in één groot peloton over de provinciale wegen rondom Arnhem, Rozendaal en Rheden.
Tijdrit
Aangekomen bij het eindpunt van de pelotonstocht, maken de deelnemers zich met hun ploeg op om te strijden voor het klassement in de 3,5 km ploegentijdrit. Gestart wordt bij Parkeerplaats de Lappendeken op de Posbank waarna het parcours zal leiden naar de finish bij Parkeerplaats Herikhuizerveld. De 5de deelnemer van elk team zal dienen als meetpunt voor de ploeg. Welk team zal als hoogste klasseren? Na de finish van de tijdrit wacht een heerlijke voedzame lunch voor elke deelnemer.
Individuele toertocht
Na het nuttigen van de lunch, kan er gestart worden aan het laatste onderdeel van de tocht. Vooraf is gekozen voor de 60, 95 of 125 km tocht. De resterende aantal kilometers zal door middel van een individuele toertocht worden afgemaakt. Afhankelijk van de te rijden afstand, zullen er onderweg nog enkele verzorgingsposten gepasseerd worden voor de nodige bevoorrading.

* 60 km: Wie gekozen heeft voor de kortste route, zal de resterende kilometers na de tijdrit door het mooie natuurgebied Nationaal Park de Veluwezoom rijden welke terug zal leiden naar de finishlocatie.
* 95 km: De middelste afstand zal beginnen in het mooie natuurgebied Nationaal Park de Veluwezoom waarna een passage door Terlet en Groenendaal de deelnemers brengt naar het Bosgebied Loenen. Via Beekbergen, de Krim en Hoenderloo zullen deelnemers hun tocht vervolgen richting de finish. Onderweg zijn er nog 2 verzorgingsposten voor een korte pauze.
* 125 km: De langste afstand zal beginnen in het mooie natuurgebied Nationaal Park de Veluwezoom waarna een passage door Terlet en Groenendaal de deelnemers brengt naar het Bosgebied Loenen. Via Beekbergen, de Krim en Hoenderloo zullen deelnemers hun tocht vervolgen. Vervolgens wordt de Hoog Buurlose Heide en het gebied rondom Radio Kootwijk aangedaan om via Essen en Kootwijkerbroek verder te rijden. Via Roekel, Mossel, Nieuw-Reemst en Oud-Reemst zal de finish bereikt worden. Onderweg zijn er nog 3 verzorgingsposten voor een korte pauze.

Bekijk de routes in Google Maps via deze link
Bekijk de uitgebreide routebeschrijving via deze link
Bekijk de grote routekaart
Download de routes als KML-bestand

 routekaart Skipr4C

 

Gedragsregels

- Deelname is alleen mogelijk voor geregistreerde deelnemers. Men kan slechts deelnemen met een stuurbordje. Het stuurbordje dient goed zichtbaar aan het stuur van de fiets te worden bevestigd;

- Het karakter van de fietstocht is geen wedstrijd, maar een toeristische prestatietocht (zie voor de tijdrit hieronder de aanvullende regels);

- Deelnemers zijn gewone verkeersdeelnemers en zijn als zodanig gehouden aan wettelijke verkeersregels. Hieronder valt ook het naast elkaar fietsen. Dit is toegestaan met maximaal 2 personen op voorwaarde dat dit geen hinder veroorzaakt (zie voor de pelotonstocht hieronder de aanvullende regels;

- Deelnemers hebben respect voor overige weggebruikers en de lokale bevolking;

- Deelnemers hebben respect voor natuur en milieu en deponeren afval (ook bananenschillen) in de daarvoor bestemde afvalbakken bij rustpunten, start en finish;

- Deelnemers zijn zich volledig bewust van alle risico’s die deelname met zich mee kunnen brengen. Zij waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers;

- Deelnemers rijden voor eigen risico. Het dragen van een valhelm is verplicht;

- Het gebruik van volgauto’s op de route is verboden;

- Deelnemers moeten onverwijld de aanwijzingen van de organisatie, verkeersregelaars en/of politie volgen;

- Deelnemers passeren reguliere weggebruikers altijd op gepaste snelheid en gebruiken een fietsbel om duidelijk te maken dat ze willen passeren;

- Deelnemers rijden altijd op het aangegeven fietspad of weggedeelte!

- Deelnemers kunnen bij wangedrag en het niet navolgen van deze gedragsregels uitgesloten worden van de toertocht.

 

Aanvulling pelotonstocht:

- De pelotonstocht wordt verreden op de openbare weg onder begeleiding van een motorbegeleidingsteam, zij zorgen voor een veilige passage;

- De snelheid van de pelotonstocht zal tussen de 25-28 km/u zijn, afhankelijk van de samenstelling van het peloton, maar de voorrijwagen en voorrijmotor geven het tempo aan, deze mag u onder geen beding inhalen;

- U dient zich op de aangewezen rijbaan te houden en onder geen beding de rijbaan te overschrijden, er is gewoon sprake van tegenliggend verkeer.

- De instructies van de motards en de organisatie dienen te allen tijde te worden opgevolgd;

- Op verzoek van de motards (claxon of fluitje) dient u ruimte te maken zodat deze het peloton kan passeren;

 

Aanvulling tijdrit:

- Voorafgaand aan de tijdrit wordt een instructie gegeven om de tijdrit veilig te rijden;

- Volg deze instructie op om voor uzelf en medeweggebruikers een veilige situatie te creëren;

- Verkeer op kruisende wegen zal worden tegengehouden om een veilige passage te verzorgen;

- Houd als team zo veel mogelijk rechts! Er kan verkeer tegemoet komen, het parcours is niet afgesloten!

 


Skipr4C wordt mede mogelijk gemaakt door:

Logos_sponsoren_Skipr4C

 

 

Gerelateerd