Skipr Daily daily 3 augustus 2020
Artikelen uit de daily

CBb zet streep door maximumvergoeding voor niet-gecontracteerde zorg

Zorgverzekeraars mogen niet op basis van eigen criteria een maximum vaststellen voor declaraties die onder een restitutiepolis vallen. Het uitgangspunt bij een restitutiepolis is dat de nota van de zorgaanbieder volledig wordt vergoed. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald. Daarmee zet het CBb ook een streep door een algemene maximumvergoeding voor niet-gecontracteerde zorg.

Lees verder
Weer bijna 400 coronabesmettingen vastgesteld Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt Arkin-topman Muller stapt over naar Dijklander Sneller herstel IC-patiënten door VR-bril Minder mensen laten zich testen op corona LIMOR krijgt nieuwe bestuurder Covid-bonus voor zorgpersoneel krijgt vorm Intelligente lockdown wordt onverstandige open-up Zorgcentrum Huize Rosa benoemt nieuwe bestuurder Siemens Healthineers biedt 16,4 miljard dollar voor Varian Philips wil scheidend DSM-baas Feike Sijbesma als commissaris Verviervoudiging passagiers met corona op Eindhoven Airport PvdA wil debat over snellere verspreiding coronavirus
 • Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Hugo van Hamersveld

  In het bericht is niet duidelijk wat de bron ervan is. Toch nuttig als het gaat om de betrouwbaarheid, Mijn vermoeden: niet een persbericht van Arkin, maar overgenomen uit Het Parool, aangezien hier dezelfde fout wordt gemaakt als in die krant over Jolande Sap.

  • Jantine Albers

   Beste Hugo van Hamersveld,

   Onze informatie komt uit de persberichten van Arkin en Dijklander Ziekenhuis. Het persbericht van Arkin is ondertekend door Jolande Sap, namens de raad van toezicht van Arkin.

   Groetjes Jantine Albers

 2. Paul Wormer

  Jolande heeft vast niet ondertekend als ex SP politica….dat is ze namelijk niet 🙂