Skipr Daily daily 3 december 2020
Artikelen uit de daily

‘Wmo is nu té toegankelijk en daardoor niet toekomstbestendig’

De huidige regeling voor maatschappelijke ondersteuning is niet bestand tegen het groeiende aantal ouderen dat hulp nodig heeft. Er moet dus weer een inkomenstoets komen en er moet geld worden overgeheveld vanuit de basiszorg en de langdurige zorg. Het zijn een aantal punten uit een advies van het Expertiseteam 'Reikwijdte rol gemeenten in de Wmo t.a.v. oudere inwoners met een zorgvraag' aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Lees verder
Calamiteitenonderzoek: een uitdaging RIVM praat met huisartsen over vaccinbevoorrading Blokhuis: vertraging in borstkankeronderzoek 'onontkoombaar' Genoeg griepvaccins om 60- ers in te enten UMCG doet mee aan groot internationaal onderzoek naar Covid-19 Rick Brink stopt als ‘minister van Gehandicaptenzaken’ Uitwisseling zorgdata Duitsland en Nederland Gezamenlijke besluitvorming: de stand van zaken Initiatiefgroep vraagt om structurele financiering voor preventie Topwaarderingen 2020 op ZorgkaartNederland bekend Gedeelde, herstelgerichte visie moet zorg voor EPA-doelgroep verbeteren Van Ark: innovaties in de zorg niet copy-pasten 'Bel niet je huisarts voor vrijstelling mondkapje' 'Mensen met beperking onvoldoende betrokken bij wetgeving' Bedreigde Zeeuwse jeugdzorgorganisatie vraagt minister om hulp NVVP: Duizenden mensen missen diagnose door corona GGD mikt op grote vaccinatiecampagne in de zomer Helft bevolking durft niet te helpen door gebrek aan EHBO-kennis Intensive cares gaan op grote schaal informatie uitwisselen
 • Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Frank Conijn

  “Mensen die vanwege een aandoening vrijgesteld willen worden van de mondkapjesplicht, kunnen gewoon zelf een verklaring invullen en meenemen als ze de deur uitgaan. Die verklaring is te vinden op de website van zorgkenniscentrum Vilans en telt als bewijsmiddel.”
  .
  Dat is natuurlijk volslagen ridicuul. Dan loopt straks half Nederland met een “”bewijs”” op zak dat men om medische redenen vrijgesteld is. Bovendien zijn er veel meer zaken die de relatie arts-patiënt onder druk zetten.
  .
  Ik vind het conflictmijdend gedrag dat niet past bij een huisarts(enorganisatie) met verantwoordelijkheidsgevoel.