• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Arne van Oranje

    Zien of ze in dit model eindelijk afstappen van het verplicht moeten plaatsen van de primaire diagnose in de declaratie, dat is informatie die niet thuishoort bij de schadeverzekeraars in de zorg. Het is al discutabel dat een private partij, de verzekeraars, die niet betrokken zijn bij de behandeling weten dat een verzekerde van hun behandelt wordt in de ggz, dit is zeer gevoelige privacy informatie.
    >
    Dit nieuwe model noemen ze ook wel terug naar uurtje factuurtje. Kijken hoe ze de ggz met dit model nog verder financieel kunnen uitknijpen en nog meer in het keurslijf van de zorgverzekeraars drukken.
    Dit model lijkt op papier wel eerlijker en beter voor het leveren van zorg waar het DBC systeem de behandelaar een prikklok voorhoud. Ook verwacht men dat de contractueel vastgelegde budgetten beter te beheren zijn, hoe de zorgverzekeraars dit gaan uitvoeren zullen we wel merken.