• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Frans Brouwer

  Geen wonder dat men spreekt van “zorgcowboys” , wordt het niet eens tijd met een behoorlijke bezem erdoorheen te gaan?

 2. Frans Fakkers

  Frans, helemaal met je eens. Maar ja dit zijn o.a. gevolgen van de doorgevoerde marktwerking in de zorg. Het wordt tijd voor zorg vanuit de Wijk, waar de zorgvrager centraal staat.

 3. klaar.laheij2gmail.com

  Dit is wel echt iets om ons zorgen over te maken.

 4. herman@ookbegeleiding.nl

  Lastig onderwerp. Om nu bij afwijkingen meteen te spreken over Zorgcowboys gaat me echt te ver. Als je je zaak integer en prima hebt ingericht, maar toevallig niet in staat bent om bijvoorbeeld een clientenraad in te stellen, om wat voor reden dan ook, behoor je wel tot de hier genoemde groep. Er zitten boeven bij, maar dat is hier niet uit te halen. Marktwerking bestaat niet in de zorg in Nederland. Hooguit lastige aanbestedingstrajecten in welke vorm dan ook. Het wordt hoog tijd dat aan de inkopende kant consequent, realistisch en in goed overleg met zorgaanbieders tot overeenstemmingen gekomen wordt. Het is al jaren een lastig traject. Iedereen roept er van alles over en denkt het te weten. Vooral vanaf de zijlijn.