Skipr Daily daily 30 december 2019
Artikelen uit de daily

‘Woningcorporatie moet zorgvraag kwetsbare bewoner signaleren’

Ouderen wonen langer thuis en dat gaat lang niet altijd goed. Veel woningen zijn hier eigenlijk niet geschikt voor, ouderen vereenzamen en krijgen niet tijdig zorg wanneer hun gezondheid achteruit gaat. Het aantal opnames van ouderen op de eerste hulp neemt toe en de wachtlijsten voor verpleeghuizen worden langer. Wie neemt het op zich om deze complexe problematiek op te lossen? Volgens Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter van Staedion, kunnen woningcorporaties een belangrijke, signalerende rol vervullen.

Lees verder
Huisartsenpost moet druk op SEH Militair Hospitaal verlichten Afschuifgedrag zet resultaten in de zorg onder druk Directeur Philadelphia wordt bestuurder ZONL Kennisnetwerk CVA benoemt nieuwe voorzitter Alle cijfers over hart- en vaatziekten op een plek Arkin werkt aan nieuwe software voor regelarm werken MCL neemt nieuwe generatie hartlongmachines in gebruik GGZ crisisdienst beoordeelt in 2020 ook Wzd-cliënt Leden FNV akkoord met ziekenhuis-cao Chinese 'babymaker' de cel in Tekorten gemeenten door onderschatten zorgvraag
  • Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Tanja Berger

    De informatie m.b.t. de factsheet is niet correct. De factsheet is wegens inhoudelijke gebreken al weer verwijderd. Het is bij start van de Wzd en de Wvggz in 2020 wettelijk gezien niet mogelijk om iemand met een Wzd-maatregel onvrijwillig op te nemen in een Wvggz accommodatie.

  2. Siebrand Schreurs

    Hetgeen Tanja Berger in haar reactie weergeeft onderschrijf ik volledig. Met een WZD-IBS is gedwongen opname in een Wvggz-accommodatie wettelijk niet toegestaan. Het artikel verwart de (inmiddels bij dwangindezorg.nl verwijderde) factsheet van Xpertisezorg met de Handreiking Samenloop uitgegeven door het ministerie van VWS (versie 1 vastgesteld door het bestuurlijk ketenberaad op 20 december 2019). In deze laatste wordt niets genoemd over het het tijdelijk mogen opnemen in een Wvggz-accommodatie bij een WZD-IBS.