• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

  1. Koos Dirkse

    Geweldig weer van Aad de Groot van DSW! DSW is wel een zorgverzekeraar die er voor de mensen is en hief rekening mee houdt! Terecht om dit ziekenhuis te redden en wat betreft zijn argumenten: volkomen mee eens!

  2. Arne van Oranje

    Klinkt wel heel nobel van DSW maar als de 4 Grote Zorgverzekeraars niet meedoen gaat het hele verhaal niet door en zal het LageLand ziekenhuis gedoemd zijn te verdwijnen.
    Schaalvergroting is het heersende adagium bij de overheid en de zorgverzekeraars, kleine zorgaanbieders zijn lastig en buigen niet makkelijk.
    Het enige wat dan nog rest is ze financieel langzaam dood laten bloeden.

    De tijd zal het leren of de woorden van DSW, bij monde van Aad de Groot, loos waren of niet.

  3. pgor

    Een ziekenhuis is zelf verantwoordelijk voor haar bedrijfsvoering. Dit betekent o.a. haar zorgproducten goed verkopen voor een juiste prijs. Daarnaast is de RvB van het Langeland zkh ook verantwoordelijk voor de financiële (slechte) resultaat. Dit is geen taak en verantwoordelijkheid van de zorgverzekeraars. Dus laat ze nu eens de verantwoordelijkheid nemen.

  4. hmcmanagement

    Het artikel toont duidelijk de kunstfout van het systeem. Gezondheidszorg (niet bedoeld de niet noodzakelijke overbodige en privé betaalbare zorg) is een basisbehoefte die collectief gefinancierd en beleidsmatig door de overheid bepaald dient te worden. De op dit punt falende overheid (overheid en politiek zelf niet in staat gebleken de uitvoering van de gezondheidszorg, vooral de tweede lijn, in de hand te houden) heeft zorgverzekeraars ingezet om als verlengde arm te fungeren. Daarmee zijn deze als een soort eigen ministerie ingezet. Zorgverleners kunnen niet veel anders dan zich te voegen waarmee de problemen gaandeweg groter worden. Alleen als door gezamenlijk optreden een tegenmacht wordt gevormd zijn zorgverleners in staat om zorgverzekeraars in toom te houden. Maar ja dat stuit dan weer de mededingingsregelgeving. Helaas zijn er partijen/personen die denken dat noodzakelijke zorgverlening een markt is als die van supermarkten. De reactie van pgor is daar een voorbeeld van.
    Gelukkig lijkt het nu in de politiek steeds breder door te dringen dat als al sprake is van een markt de zorgverlening een voorbeeld is van een markt met een geheel eigen profiel met altijd een wezenlijke rol van politiek en overheid.