• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Arne van Oranje

    Deze zaak toont aan dat er in de wereld van de GGZ (medische) vervolgopleidingen geen onafhankelijk orgaan is waar je terecht kunt als werkgever wanneer je tegen problemen aanloopt in dit oerwoud van organisaties die zich bezig houden met de (medische) vervolgopleidingen. Als werkgever die een erkende praktijkopleidingsplek is heb je tenminste met 5 organisaties te maken waar je uitgebreide administratieve handelingen moet doen, gaat het bij 1 niet goed dan stokt alles bij de andere 4 en dat betekend dan vaak dat je de subsidie voor de deze vervolgopleidingen niet krijgt of terug mag betalen. En het gaat om best veel geld, begint bij 50.000 euro per opleideling. Als kleine werkgever spreek je dan al snel over 100.000 euro wat vooral dient voor de gemiste omzet en verplicht doorbetalen van het loon voor de 25% studietijd in werktijd die de opleideling krijgt.
    Dit oerwoud aan organisaties voor deze vervolgopleidingen is echt Wild West en zit vol met vriendjespolitiek en als je als werkgever te veel klaagt doen ze ook nog aan smaad en laster onderling. Echt een verziekte sfeer.