Skipr Daily daily 24 december 2019
Artikelen uit de daily

Van Rijn: voorzichtigheid zet rem op broodnodige zorgvernieuwing  

Het zorgstelsel staat als gevolg van demografische, maatschappelijke en financiële veranderingen op een kruispunt. Om de uitdagingen het hoofd te bieden moet “de voorzichtigheid eraf” als het gaat om initiatieven rond regionalisering, populatiebekostiging en gecombineerde financiering. Dat betoogt bestuursvoorzitter Martin van Rijn van Reinier Haga Groep. “Dat zitten we nu allemaal een beetje voor onszelf te doen,” aldus Van Rijn. “Dat gaat hem niet worden.”

Lees verder
FNV dreigt met staking om sluiting jeugdzorginstelling Bestuursvoorzitter Noorderbreedte neemt afscheid Ziekenhuizen pakken samen problemen acute kindzorg aan De meeste stageplaatsen deugen IGJ schrapt sancties tegen failliete aanbieder Elver koopt grond aan voor nieuwbouw Noordkop leidt anderstaligen op voor ouderenzorg Zorgverzekeraar Eno benoemt nieuwe commissarissen Alrijne start proef met thuismeten Gelre ziekenhuizen neemt schoonmakers weer in dienst Fier benoemt nieuwe toezichthouder Curamare benoemt nieuwe bestuurder Zorg groeit ook in 2020 weer hard Oudere minder eenzaam dan twintig jaar geleden
  • Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Arne van Oranje

    Ja en! Men doet het altijd overkomen of het geld naar de zorg in een soort zwart gat verdwijnt en de hele economie hier financieel niks van meekrijgt. Onzin!
    Minstens 40-45% komt direct terug in de vorm inkomstenbelasting. Werkende mensen in de zorg hebben gelukkig dezelfde basisbehoeften als andere werkenden, wonen, eten/drinken, uitgaan, recreatie enz enz.
    Heb al vaker ook aangegeven dat de gemiddelde kosten per werknemer in de zorg nogal meevallen in vergelijking met andere sectoren. En dat is appels met appels vergelijken.