Partner
nieuws

Bestuurderscongres werpt licht op vernieuwde rollen

Bestuurderscongres werpt licht op vernieuwde rollen

Als zorgbestuurder krijgt u een steeds belangrijkere, sturende rol als ondernemer, keten­regisseur, lobbyist, verandermanager en meer. Hoe gaat u deze nieuwe rollen inkleden? Welke competenties vraagt dit van u, en wat kunt u wel en niet doen?

En hoe ga je bijvoorbeeld met een zorgorganisatie ‘de markt op’? Welke positie neemt uw organisatie straks in de zorgketen in, en hoe stelt u deze positie veilig bij gemeenten en andere zorgorgani­saties?

In samenwerking met Skipr en Stichting IZZ organiseert SDB Groep in de ochtend van vrijdag 20 september, op het Nationaal Sportcentrum Papendal, een uniek congres over de nieuwe rollen die van de zorgbestuurder verlangd worden.

Prominente sprekers

Prominente sprekers als Leon van Halder (directeur-generaal ministerie van VWS), Hans Blom (bestuurder MEE Plus), Piet-Hein van Aalst (directeur Weber Shandwick Nederland) en Agnes Schaap (directeur-bestuurder Malderburch) laten u zien wat er van u verwacht wordt, en hoe u de diverse nieuwe rollen in de praktijk vorm en inhoud kunt geven.

Vanuit hun eigen, uitgebreide praktijkervaring laten zij hun licht schijnen over diverse aspecten van het zorgbestuurder­schap en over welke keuzes zij gemaakt hebben om hun eigen leiderschap vorm te geven. Een onmisbare blik op uw toekomstige rollen als bestuurder!

Bestuurderscongres van SDB Groep

Het Bestuurderscongres van SDB Groep vindt dit jaar al weer voor de zesde keer plaats. Ook dit keer hanteren wij de succesvol gebleken brede aanpak: ervaren sprekers uit diverse sectoren belichten het thema van diverse kanten. Deze aanpak staat garant voor verfrissende invalshoeken en praktische tips. Uiteraard is er ruime gelegenheid voor discussie en het stellen van vragen.

Na afloop van dit inspirerende congres hebt u een aantal concrete ideeën over hoe u de nieuwe rollen in uw eigen organisatie invulling kunt geven, en zo de continuïteit van uw organisatie kunt borgen. 

Datum:    20 september 2013
Tijd:        09.00 uur - 11.30 uur
Locatie:   Nationaal Sportcentrum Papendal, bij Arnhem
Voor:      Bestuurders en toezichthouders in de sector Zorg & Welzijn.

Programma

1.    Nieuwe rollen voor de zorgbestuurder in een veranderende omgeving
       Leon van Halder, directeur-generaal Curatieve zorg, Ministerie van VWS
2.    Ketenregie: De bestuurder als hoofdaannemer
       Hans Blom, bestuurder MEE Plus
3.    Marktcommunicatie in de zorg: De bestuurder als ‘brand manager & marketeer’
       Piet-Hein van Aalst, general director bij Weber Shandwick Nederland
4.    Allianties en samenwerking: Durf te lobbyen. De bestuurder als ‘spin doctor’
      Agnes Schaap, bestuurder Malderburch en plv. voorzitter van de gemeenteraad in Wijchen

Aanmelding en inspiratie

Meldt u nu aan op www.sdbgroep.nl/zorgmarathon
Aan dit congres zijn geen kosten verbonden.

Een impressie van het Bestuurderscongres 2012:

 

0 Reacties

Top