Partner
nieuws

Online presentatie Livio-woningen vergemakkelijkt verhuur

Online presentatie Livio-woningen vergemakkelijkt verhuur

Zorginstelling Livio gaat nauw samenwerken met Woonz.nl om senioren vanuit heel Nederland een online overzicht te bieden van haar woningaanbod.

De zorginstelling wil de intensieve samenwerking met Woonz.nl ook gebruiken om belangstellenden buiten de regio – met of zonder zorgindicatie - te verleiden om in een Livio-locatie te komen wonen.

"Ouderen baseren zich bij hun woningkeuze, net als iedereen, op indrukken die ze op internet hebben gekregen. Ze worden ook steeds flexibeler bij het bepalen van hun woonplaats. Ze verhuizen makkelijker van het ene naar het andere deel van het land, zeker als ze daarmee dichter bij familie of kinderen kunnen wonen. Online zoeken vergemakkelijkt die keuze", stellen Livio-bestuursvoorzitter Hans Arnoldy en Woonz.nl-oprichter Annemiek Schut.

Livio is met achttien locaties de grootste aanbieder van woon- en woonzorgarrangementen binnen de driehoek Enschede – Neede – Eibergen.

Bewust kiezen voor Twente of Achterhoek

Steeds vaker gaat het om ouderen die heel bewust hun laatste woonfase in Twente of de Achterhoek willen doorbrengen, merkt Livio-voorman Arnoldy. "Wij hebben bijvoorbeeld bewoners uit de Randstad, die vanwege een kind in onze regio hier naartoe komen. Vroeger gebeurde dat zelden, tegenwoordig ligt de drempel om die stap te zetten lager. Weer anderen hebben ooit een deel van hun leven hier doorgebracht, zijn vervolgens verhuisd, maar keren uiteindelijk bewust weer terug. Omdat ze goede herinneringen aan Enschede of Eibergen bewaren. Ze komen als het ware weer thuis."

Arnoldy stelt vast dat ouderen"bij hun zoektocht vanuit Alkmaar of Breda niet op en neer naar Enschede gaan om te kijken of het appartement dat wij aanbieden goed genoeg is. De eerste, goede indruk willen ze al op internet krijgen. Hoe is de woonruimte, ligt ze gunstig ten opzichte van winkels of natuur en worden er nog speciale activiteiten georganiseerd."

Verder dan Funda

Op Woonz.nl kunnen senioren voor het eerst naar een nieuwe woonomgeving zoeken die aansluit op hun specifieke wensen. Daarmee gaat Woonz.nl zelfs verder dan een gangbare woningsite zoals Funda. "Niet zozeer ligging, huurprijs en zorgaanbod als wel praktische functionaliteiten (veiligheid, gemak, ontspanning) vormen belangrijke zoekcriteria. Die laatste zaken worden voor 60- en 70-plussers steeds belangrijkere punten in hun woonkeuze", stelt Annemiek Schut. Sinds de start eind maart heeft Woonz.nl het woningaanbod voor senioren snel weten uit te breiden. Op korte termijn zijn op het platform circa 8.000 woningen op 160 locaties verspreid over heel het land terug te vinden. 

Voor Arnoldy is het werken met Woonz.nl een van de manieren om een goede bezetting van zijn woonzorglocaties te garanderen. "Al ruim twintig jaar vinden wij dat de bewoners van onze instellingen een afspiegeling moeten vormen van de samenleving. Livio wil geen bolwerk zijn van ziek, zwak en misselijk, maar bewoners juist een levendige woonomgeving bieden. Daar horen mensen van alle slag bij, van gezond zonder zorgindicatie tot ouderen die wel een grote zorgvraag hebben. Momenteel is die verhouding 50-50 en dat willen we zeker zo houden."

Over Woonz.nl

Woonz.nl is een jong en onafhankelijk bedrijf met een duidelijke missie: het verbinden van vraag en aanbod rondom wonen, service en zorg voor senioren. Woonz.nl is een podium waarop woonzorgorganisaties, woningcorporaties en particulieren het diverse woningaanbod kunnen tonen. Op een manier waarop zoekers dit graag zien: vraaggericht en met gevoel. Deelnemers aan Woonz.nl zijn onder meer Amstelring, BrabantZorg, Staedion, Opella en woonzorgalliantie Corona Wonen. Senioren, mantelzorgers en familieleden krijgen met Woonz.nl overzicht en transparantie in het landelijke aanbod van wonen, service en zorg.

Door Wim Coenraadts

0 Reacties

Top