Partner
nieuws

TEDxBinnenhof beloont innovaties in de zorg

TEDxBinnenhof beloont innovaties in de zorg

Op 31 maart 2014 wordt in de Ridderzaal in Den Haag de tweede editie van TEDxBinnenhof gehouden: het internationale podium voor innovatieve ideeën die een oplossing kunnen bieden voor maatschappelijke problemen.

Denk aan klimaatverandering, mobiliteit, duurzame energie en ook zorg. ActiZ, PGGM en Microsoft hebben zich gezamenlijk als partners aan TEDxBinnenhof verbonden, omdat zij onder het motto come together een impuls willen geven aan de zorg in Nederland.

Creative antwoorden

Bezuinigingen, het verlangen van een individu om zelf regie over zijn leven (en dus over zijn zorg) te houden én de veranderende verhoudingen in de samenleving, hebben een groot effect op de zorg. Deze ontwikkelingen dwingen ons ánders tegen zaken aan te kijken en met creatieve antwoorden te komen. Antwoorden van nu.

De verwachting dat mensen meer in hun eigen omgeving zorg en ondersteuning moeten gaan regelen, betekent een toenemend beroep op het zelfoplossend vermogen, onderlinge solidariteit, sociale en lokale netwerken en ondersteunende technologie.

Caring community

De opkomst van de z.g. caring community (een gemeenschap waarin de deelnemers elkaar zorg en ondersteuning bieden) is een belangrijke maatschappelijke ontwikkeling voor de toekomst. Innovaties op dat terrein verdienen daarom een podium!

Dit project inspireert ons:
WeHelpen is een online marktplaats voor het vinden en verbinden, organiseren en delen van hulp.
U kunt met wehelpen.nl hulp vragen en aanbieden, maar ook hulp organiseren – voor uzelf of een ander - binnen een hulpnetwerk van familie en vrienden.
www.wehelpen.nl

Doe mee!

Hebt u nieuwe inzichten, onverwachte invalshoeken, baanbrekende plannen, kortom inspirerende innovaties die ertoe doen? Dan krijgt u de kans deze te presenteren op de TEDxvoorronde op 14 november 2013. Een jury bepaalt of uw idee voldoende potentie heeft voor een TEDxtalk in de Ridderzaal op 31 maart aanstaande.

Kijk voor alle informatie op www.come-together.nu

 

0 Reacties

Top