Partner
nieuws

P5COM geeft startsein MBO met actie voor Hulphond

P5COM geeft startsein MBO met actie voor Hulphond

Op vrijdag 29 november heeft organisatieadviesbureau P5COM het startsein gegeven voor een periode van vijf jaar waarin ondernemerschap binnen de organisatie en Maatschappelijk Betrokken Ondernemen prominent op de agenda staan.

Bij de medewerkers was het aangekondigd als de gebruikelijke teamdag aan het einde van het jaar. Traditiegetrouw zouden zij deelgenoot worden gemaakt van de resultaten tot zover en de plannen voor de toekomst. Maar deze keer bleven de gebruikelijke PowerPoint-presentaties grotendeels achterwege. Initiatiefnemer Paul Arakelian: "We hadden lang genoeg gepraat over ondernemerschap en MBO. Het werd tijd om met z'n allen in actie te komen."

Tijd voor actie

Na een hartelijk woord van welkom in het atelier van kunstenaar oTTi in Wassenaar, werd de opdracht voor de dag uiteengezet. Ingedeeld in vier zelforganiserende teams, ieder met vier specialismen aan boord, zouden de medewerkers samen gaan strijden om zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting Hulphond Nederland. Ieder team had een eigen bankrekening en een startkapitaal van 200 euro, collectebussen konden worden gebruikt en promotie-items stonden de teams tegen een inkoopprijs ter beschikking. In de overkoepelende boardmeeting kregen de medewerkers de gelegenheid om strategie en samenwerking in te richten. Aan het einde van de dag, zo werd aangekondigd, zou Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland, een cheque in ontvangst komen nemen.

Zelforganisatie

In ruil voor een donatie aan Hulphond Nederland boden de medewerkers van P5COM workshops aan over zelforganisatie, zij collecteerden, verkochten promotie-items, veilden schilderijen via internet en verbonden een actie aan een sponsorloop. De getoonde creativiteit, daadkracht en ondernemerschap waren indrukwekkend. Arakelian: "Het resultaat van de dag heeft de verwachtingen op alle gebieden ruimschoots overtroffen." Aan het einde van de dag kreeg Rudolph Strickwold van Hulphond Nederland tot zijn verbazing een cheque van maar liefst 12.950 euro in handen gedrukt.

MBO

De komende vijf jaar is P5COM van plan om zonder vergoeding kennis en professionals ter beschikking te stellen aan liefdadigheidsorganisaties die zich ten doel stellen om kwetsbaren in de maatschappij te ondersteunen. Peter Lamme, director operations van P5COM: "Veel van onze opdrachtgevers ondersteunen op directe of indirecte wijze de kwetsbaren in de maatschappij. Wij willen die doelstelling actief ondersteunen. Daarom stellen wij de komende vijf jaar onze kennis en inzet zonder vergoeding ter beschikking aan liefdadigheidsorganisaties. Door intensieve samenwerking willen wij de werkprocessen en het resultaat van deze organisaties helpen optimaliseren."

Help mee en doneer

Donaties voor Hulphond Nederland blijven welkom op giro 3831 onder vermelding van 'donatie Hulphond Nederland'.

 

P5COM in actie voor Hulphond Nederland

 

0 Reacties

Top