Partner
nieuws

VoorGoedeZorg 2014: Stuur uw idee naar VGZ

VoorGoedeZorg 2014: Stuur uw idee naar VGZ

VGZ organiseert dit jaar de derde editie van VoorGoedeZorg. Een wedstrijd voor innovatieve ideeën om de zorg te verbeteren. Hoe kunnen we de palliatieve zorg nog beter organiseren voor mensen in de laatste levensfase? Wij zijn op zoek naar het beste idee dat we samen met u tot uitvoer kunnen brengen. Hebt u een goed idee? Lees verder en doe mee!

Zorg als genezing niet meer mogelijk is

Voor goede zorg, zorg je samen. Dat vindt VGZ belangrijk. Mensen moeten vanaf hun geboorte tot het moment van overlijden kunnen rekenen op de juiste zorg. Kwaliteit van het leven staat daarbij voorop. Dat geldt ook voor mensen die medisch uitbehandeld of stervende zijn. Daarom staat de innovatiewedstrijd VoorGoedeZorg van VGZ in 2014 in het teken van de palliatieve zorg.

Wedstrijdthema 2014: palliatieve zorg

Iemand die niet lang meer te leven heeft, moet in de ogen van VGZ niet bezig zijn met medische vraagstukken, pijnbestrijding of andere vormen van zorg. In die emotionele fase van het leven zijn andere dingen belangrijk: zoals samenzijn met naasten, genieten waar het nog kan of afscheid nemen. Uit onderzoek blijkt dat 75 procent van de palliatieve patiënten liever thuis wil sterven, terwijl dat bij slechts 28 procent ook mogelijk is. Ook ervaren veel patiënten dat zij te lang en onnodig worden doorbehandeld. De kwaliteit van het resterende leven is daar vaak niet bij gebaat. De coördinatie van de zorg in die laatste fase kan vaak beter.

Meedoen

Hebt u een innovatief idee om de palliatieve zorg voor mensen in de laatste levensfase te verbeteren? Doe mee! Stuur uw idee in de vorm van een business case vóór 28 maart 2014 naar VGZ, via www.vgz.nl/voorgoedezorg. Een deskundige commissie beoordeelt de projectvoorstellen. De vijftien beste ideeën gaan door naar de halve finale.

Halve finale

Hoort uw idee bij de vijftien beste ideeën? Dan mag u in de halve finale uw idee in een pitch presenteren aan een jury. De jury kiest de vijf beste projectvoorstellen die door mogen naar de finale.

Finale

In de finale presenteert u uw idee nog een keer voor ondernemer en presentator Jort Kelder, een deskundige jury en andere genodigden bij CitySense in Utrecht. Wint u de finale? Dan gaat VGZ u ondersteunen bij de uitvoering van úw idee!

 

Volg ons op Facebook

Volg VoorGoedeZorg ook op Facebook en Twitter @VoorGoedeZorg. Zo blijft u gemakkelijk op de hoogte van al het nieuws over VoorGoedeZorg. Verbeter de zorg, doe mee! www.vgz.nl/voorgoedezorg

0 Reacties

Top