Partner
nieuws

Wat als... je geen oogkleppen meer draagt?

Wat als... je geen oogkleppen meer draagt?

"‘Ik wilde mijn dagelijkse ervaringen als manager en adviseur in het bredere perspectief kunnen plaatsen van theorie en actuele ontwikkelingen."

Jef Mol startte daarom met de zorgmanagement opleiding (MHA) van TIAS Business School. Nog tijdens de opleiding richtte zijn eigen adviesbureau voor de zorgsector op: 22graden.

Waarom koos u voor de opleiding?

“Jaren eerder deed ik een vergelijkbare academische opleiding bij een ander instituut, maar die was erg theoretisch. Daarbij had ik toen nog geen werkervaring als manager en adviseur. Ik was een paar jaar aan het werk en het begon te kriebelen: ik wilde dagelijkse zaken in het bredere perspectief kunnen plaatsen van theorie en actuele ontwikkelingen. De kennis die ik ooit had opgedaan, heb ik nooit kunnen koppelen aan de praktijk.”

Wat is u het meest bijgebleven van de opleiding?

“De kwaliteit van de docenten. Aan de ene kant wetenschappelijk gerenommeerd, aan de andere kant met beide benen in de praktijk en goed inspelend op actuele ontwikkelingen. In hun manier van lesgeven nemen zij de dynamiek mee van de groep. De deelnemers hadden verschillende achtergronden en we hielden pittige discussies, afgewisseld met meer informele momenten. We waren echt interactief bezig. De contacten die ik tijdens de opleiding heb opgedaan, zijn ook waardevol. Eens per jaar komen we samen om iets te doen dat inhoudelijk nuttig is en plezierig.”

Wat heeft de opleiding u opgeleverd?

“Ik kan nooit meer rustig op de winkel passen zoals dat in managementjargon heet, ik zal altijd bezig zijn de status quo ter discussie te stellen. Mijn oogkleppen zijn af, waardoor ik een prettig soort onrust heb gekregen. Ik blijf vragen stellen: hoe kan het beter? Wat als we de dingen anders doen? Ik ben beschouwender geworden, bezie de zaken in een breder perspectief. Alles wat we doen is onderdeel van een netwerk, de beslissingen die we nemen raken altijd anderen. Dat gedachtengoed van TIAS kwam terug in de colleges en dat past ook bij 22graden.”

En de managementopleiding voor de zorg, was dat een goede keuze?

“Zeker. De thema’s die toen werden behandeld en die mij zo inspireerden, daar zijn mijn klanten net of nog net niet mee bezig. We kregen echt les aan de frontlinie van kennisontwikkeling en daar pluk ik nu de vruchten van. Tijdens colleges raakte ik vooral geïnspireerd, nu zie ik hoe wezenlijk die thema’s waren.”

Wat is uw volgende stap?

“Wij gaan met 22graden vooral door met wat we nu doen: inzicht combineren met praktische ervaring en onderzoek. Samen met een compagnon ben ik twee jaar geleden gestart met het bedrijf, tijdens mijn afstuderen. Inmiddels hebben wij zes adviseurs in dienst. We hebben geen echte groeidoelstelling. Ons gaat het erom vooral in te zetten op het bereiken van resultaatgerichtere ondernemingen in de zorg en het zo organiseren van diensten dat je maximaal bijdraagt aan een goede klantbeleving. Dat is wat ons drijft.”

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jef Mol MHA is Consultant & Verandermanager bij 22graden

TIAS is de business school van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Met een breed portfolio van MBA’s, executive masters, maatwerkprogramma’s, masterclasses en PhD trekt TIAS jaarlijks 2.400 deelnemers uit 25 landen. Volgens de Financial Times behoren we tot de top business scholen in Europa.

Meer weten over de MHA-opleiding?

Kijk dan op www.tias.edu/tias-mhadownload vrijblijvend de brochure van het programma of neem contact op met programma-adviseur Chantal Stevels, tel. (013)  466 86 38.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top