Partner
nieuws

Betere zorg begint met een goed idee!

Betere zorg begint met een goed idee!

De provincie Flevoland is op zoek naar technische ideeën die de zorg kunnen verbeteren en organiseert daarom een wedstrijd voor innovaties gericht op ouderen, chronisch zieken, gehandicapten, mantelzorgers en / of het tegengaan van eenzaamheid.

Flevoland is een jonge provincie. Zowel in leeftijd als in de opbouw van de bevolking. De komende 20 jaar zal de groep senioren in Flevoland echter flink toenemen. Mensen leven langer en de eerste generatie Flevolanders wordt ongeveer tegelijk 65 jaar. Daarnaast groeit de groep chronisch zieken en blijven de kosten in de zorg stijgen. Bij elkaar zorgt dat voor een steeds groter wordend gat tussen zorgvraag en betaalbaar zorgaanbod.

De Provincie Flevoland denkt dat een deel van de oplossing zit in innovatie en organiseert om die reden een wedstrijd. In de eerste twee wedstrijden is al duidelijk geworden hoeveel goede ideeën er binnen en buiten Flevoland zijn om zorg en welzijn te verbeteren.

Maatwerk

Het stimuleren en aanjagen van innovaties is maatwerk. Zeker in zorg en welzijn is de markt complex. Een echte innovatie is niet alleen een goed idee voor een product of dienst, maar een goed idee mét een succesvolle uitvoering daarvan. Het verschilt per idee waar de grootste behoefte ligt om het idee verder te brengen. Het kan gaan om puur financiële ondersteuning om een eerste prototype te maken of eerste productie- of ontwikkelfase te doorlopen. Ook het helpen uitwerken van een business case, het laten doen van marktonderzoek of de mogelijkheid om een product echt te testen met patiënten zijn behoeftes die er veel zijn.

Betere Zorg? Mijn Idee!

Op 9 oktober 2014 is de derde editie van Betere Zorg? Mijn Idee! van start gegaan en ook nu wordt iedereen uitgenodigd om mee te doen. Dit jaar is er een extra categorie speciaal voor onderwijsinstellingen toegevoegd. Er worden nu in vier categorieën prijzen uitgereikt; het beste Flevolandse idee, het beste professionele idee, het beste prille idee en het beste onderwijsidee. Voor het beste Flevolandse idee en het beste professionele idee is per prijs maximaal € 70.000, - beschikbaar. Voor het beste prille idee is maximaal € 25.000, - beschikbaar. Vanuit het onderwijs kunnen leerlingen in groepjes samenwerken aan de ontwikkeling van een idee. Het groepje met het beste idee wint € 5.000, - voor hun onderwijsinstelling en € 1.000, - voor het groepje zelf.

Voor de winnende ideeën in de categorieën beste Flevolandse idee, beste professionele idee en beste prille is het prijzengeld bedoeld om het idee verder te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Deelnemen aan de wedstrijd kan tot 18 januari 2015. Daarna beoordeelt de jury onder leiding van gedeputeerde Jaap Lodders de inzendingen en kiest per categorie drie finalisten.

HIP

De finalisten in de categorieën beste Flevolandse idee, beste professionele idee en beste prille idee krijgen een bootcamp van een week aangeboden. Tijdens deze week gaan de finalisten met hun idee aan de slag in het Healthcare Innovation Portal (HIP). Hiermee werken ze hun idee verder uit en krijgen zij zelf en de jury een duidelijker beeld van de slagingskansen van hun idee. Alle 12 finalisten krijgen een presentatie en pitch training.

Op 6 maart zal als afsluiting van de derde wedstrijd van Betere Zorg? Mijn Idee! een zorginnovatie symposium georganiseerd worden. Binnen het programma vol interessante sprekers, workshops en expert-sessies zullen de finalisten op die dag hun idee live voor de jury presenteren. De jury trekt zich daarna terug voor een laatste overleg waarna ze de winnaars bekend maken.

Denk jij dat je zelf ook een idee hebt, dat de zorg kan verbeteren? Tot 18 januari 2015 kunnen ideeën en innovaties worden ingezonden via de website. Help de Provincie Flevoland om zorg en welzijn in Flevoland te innoveren.

Wil je meer informatie over de wedstrijd of wil je graag naar het symposium op 6 maart komen? Kijk op de website: www.beterezorgmijnidee.nl of stuur een mail naar beterezorgmijnidee@flevoland.nl

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top