Partner
nieuws

Parlan kiest doelbewust voor de cloud

Parlan kiest doelbewust voor de cloud

Parlan, de organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp in Noord-Holland noord, heeft ervoor gekozen om daar waar mogelijk software en ICT-diensten af te nemen uit de publieke cloud. In samenwerking met Winvision zijn nu ook de werkplekken overgebracht naar de cloud.

De ongeveer 750 medewerkers van Parlan werken flexibel met Microsoft Office 365.

Met de keuze voor de publieke cloud wil Parlan zich als organisatie vrijwel volledig kunnen concentreren op haar belangrijkste taken; de hulp die het jaarlijks geeft aan ruim 4.000 kinderen, jongeren en hun ouders of verzorgers. Technisch beheer van de ICT is niet meer nodig en ook op onderhoud en aanschaf van hardware kan flink bezuinigd worden.?

Voorloper

Als zorgorganisatie is Parlan in Nederland een van de voorlopers in de strategische toepassing van ICT. Uitgangspunt voor het ICT-beleid is ‘Microsoft tenzij’. “Wij geloven erg in standaardisatie en integratie”, zegt Ron Ploeg, IT & Facility Manager van Parlan, “Dat betekent voor ons dat we voornamelijk werken met Microsoft-producten, die vrijwel naadloos op elkaar aansluiten.”

Samenwerken in de cloud

“De cloud is voor ons heel erg belangrijk. Onze medewerkers zijn steeds mobieler en dankzij cloudoplossingen kunnen zij daar aan het werk waar onze cliënten zich bevinden”, zegt Ploeg. Parlan heeft ook aan de wieg gestaan van het vernieuwende registratiesysteem WinCare voor de jeugdhulp dat in samenwerking met Winvision is ontwikkeld. “WinCare is een cloudoplossing en dat biedt ons de mogelijkheid om vanuit de cloud samen met andere betrokkenen en met het gezin aan het gezinsplan te werken.” Met de ontwikkeling van WinCare heeft Parlan ook gekeken naar hoe het overige IT-landschap flexibeler en efficiënter ingericht kon worden. Ploeg: “Dat heeft ertoe geleid dat we Office 365 geïmplementeerd hebben.”

Flexibele werkplekken met Office 365

Winvision heeft de bestaande werkplekprogramma’s omgezet naar Office 365. Omdat Parlan al met WinCare werkte als centraal zorgregistratiesysteem dat geleverd wordt vanuit de Microsoft Azure Cloud, lag er al een infrastructuur voor verbinding met de publieke cloud. Nu alle kantoorprogramma’s als Word, Excel en Powerpoint niet meer bureau- of PC-gebonden zijn, zijn medewerkers ook veel vrijer en flexibeler in de keuze voor hun werkplek. Bovendien is technisch beheer van de ICT nauwelijks meer nodig vanwege de keuze voor de cloud. Ook voor onderhoud en aanschaf van hardware en software(-updates) zijn minder investeringen nodig.

Prachtige integratie van toepassingen

“Er is met WinCare als centraal registratiesysteem en de flexibele werkplekken op basis van Office 365 een prachtige integratie van toepassingen en apparaten gerealiseerd. Het maakt het werk logischer en efficiënter en dat betekent ook dat we ons als organisatie beter kunnen concentreren op onze belangrijkste taken.” Bovendien haalt de organisatie op deze manier het maximale rendement uit de integratie van de diverse onderdelen op het Microsoft-platform.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top