Partner
nieuws

E-learning zorg-ICT voor zorgprofessionals

E-learning zorg-ICT voor zorgprofessionals

Health Informatics is de naam van een nieuwe e-learning, speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die betrokken (willen) raken bij ICT-projecten. De door de AMC-afdeling Klinische Informatiekunde ontwikkelde modules verzekeren u van een speelse, maar grondige voorbereiding.

Het belang van ICT in de zorg neemt nog steeds toe. Omdat zorg-ICT veel meer behelst dan techniek, is de deelname van zorgverleners aan ICT-projecten onmisbaar. Meer dan ooit worden zorgverleners daarom betrokken bij het selecteren, inrichten, introduceren en beheren van ICT-systemen. Maar vaak missen ze de kennis om die nieuwe rol goed te kunnen vervullen. Een gezamenlijke enquête van het AMC en het KNMG maakte duidelijk dat het effectief innoveren van de zorg met behulp van zorg-ICT daardoor kan worden belemmerd.

Modulair en in deeltijd

Health Informatics is een e-learning programma ontwikkeld door de AMC-afdeling Klinische Informatiekunde, bekend van de bachelor- en masteropleidingen Medische informatiekunde en Medical Informatics, en ontwikkeld voor zorgprofessionals. Het gaat om een programma op masterniveau, dat modulair en in deeltijd te volgen is. Health Informatics is ontwikkeld door een team van zeer ervaren docenten en onderzoekers. U volgt het online, in uw eigen tijd en waar u dat zelf wil. NVAO-accreditatie wordt verwacht in 2016.

12 weken met 12 uur studietijd

De verschillende modules starten op 3 vaste momenten in het jaar en duren elk ongeveer 12 weken. Reken op wekelijks ongeveer 12 uur studietijd. Daarbij moet u denken aan het doornemen van de kennisclips, literatuur en quizzen, het deelnemen aan de groepsdiscussies en het uitwerken van opdrachten. Elke module wordt afgesloten met een toets en een individuele eindopdracht op basis van een eigen praktijkcasus.

Start in december

In december dit jaar beginnen de drie modules Eenmalige Registratie, Meervoudig Gebruik, eHealth en Zelfmanagement en Evidence Based Health Informatics. Inschrijven kan tot 20 november, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de modules of de inhoud van het complete programma? Kijk dan op de website of neem contact op via healthinformatics@amc.nl. Benieuwd naar de ervaringen van deelnemers? Lees hier deelnemerservaringen.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top