Partner
nieuws

In de ban van Value-Based Health Care

In de ban van Value-Based Health Care

Nederland is in de ban van Value-Based Health Care (VBHC) en het creëren van patiëntwaarde in de zorg. Helaas focust nog niet iedereen op het verhogen van patiëntwaarde. Value-Based Health Care Center Europe, een VBHC implementatie platform, beoogt een sterke VBHC community te creëren.

Een van de belangrijkste activiteiten van VBHC Center Europe is de VBHC Prize. Tijdens het VBHC Prize event 2016  inspirerende patiëntwaarde-verhogende initiatieven beloond en komen stakeholders uit de zorg en VBHC experts samen om te discussiëren over het onderwerp ‘verhogen van patiëntwaarde’. Een event wat u niet mag missen!

Het Value-Based Health Care Prize event 2016

VBHP_2016
"Working together for patient value"
7 april 2016
'Landgoed de Salentein' te Nijkerk

Salentein

Behaalde resultaten

Sinds 2006 is de missie van prof. dr. Fred van Eenennaam (non-voting chairman of the VBHC Prize) om het VBHC gedachtengoed te verspreiden en patiëntwaarde te verhogen. Vanaf 2014, toen de eerste VBHC Prize is uitgereikt, zijn geweldige resultaten behaald door vele initiatieven waarbij veel patiënten baad hebben gehad. Initiatieven die afgelopen jaren kans maakten op de VBHC Prize of een van de drie VBHC Excellence Awards omvatten:

  • Meer dan 60 organisaties
  • 50% van de Nederlandse ziekenhuizen
  • Impact op meer dan zes miljoen patiënten
  • Besparingen van meer dan €580 miljoen

In 2014 is de eerste VBHC Prize uitgereikt aan Meetbaar Beter; een initiatief waarbij uitkomsten voor hartzorg zijn gedefinieerd die zijn gebruikt om grote verbeteringen door te voeren. Een jaar later werd ParkinsonNet bekroond met de VBHC Prize. Sinds 2004 houdt ParkinsonNet zich bezig met de zorg te focussen op de behoefte van de patiënt, door patiënten actief te betrekken in de strategie en uitwerking van ParkinsonNet. Ook Jippa, Pulse, CPCT/Vitromics/CZ, Alexander Monro Borstkankerziekenhuis, Achmea en Santeon vielen afgelopen jaren in de prijzen op gebied van "Patient-outcomes", "Collaboration" en "Cost-effectiveness".

Winnaars width =

‘Working together for patient value’

Het VBHC Prize event 2016 belooft een inspirerende dag te worden waar stakeholders in de zorg en VBHC-experts discussiëren over VBHC implementatie binnen het thema: ‘Working together for patient value’. Uitstekende patiëntwaarde-verhogende initiatieven worden erkend en beloond tijdens het event. Het meest inspirerende initiatief wint de VBHC Prize. Daarnaast worden drie uitstekende initiatieven beloont met een van de drie Excellence Awards. Net als voorgaande jaren is Harvard professor Michael E. Porter wederom erevoorzitter van de Prize en maakt hij middels een videobericht de winnaar van de Prize 2016 bekend.


Wie gaat de VBHC Prize 2016 winnen?

Ook dit jaar hebben veel inspirerende initiatieven zich aangemeld voor de VBHC Prize. Hier volgt een korte willekeurige greep uit de meer dan 60 initiatieven die de afgelopen jaren hebben gestreden om de Prize.

  • Excellente patiëntuitkomsten zijn behaald door Alexander Monroe Borstkanker Ziekenhuis door de patiënt centraal te zetten en een ziekenhuis te bouwen rond een medische conditie;
  • De prostaatkankerzorg van zes Santeon ziekenhuizen is enorm verbeterd door de samenwerking tussen deze ziekenhuizen en het concentreren van prostaatkankeroperaties;
  • Data van patiënten, behandeld voor hand en pols problemen, worden door Pulse (Xpert Clinic en Erasmus MC) opgeslagen en geanalyseerd waarmee verbetertools zijn ontwikkeld;
  • Achmea heeft uitkomsten, kwaliteit van leven en kosten transparant gemaakt met het programma Quality of Health Care.

Helpt u mee patiëntwaarde te verhogen?

U kunt aanwezig zijn bij het feestelijke event waarbij inspirerende VBHC-initiatieven worden beloond. Als lezer van Skipr ontvangt u 50% korting op een ticket! Ga naar het aanmeldformulier op de website en vul de code ‘Sk16PrRR’ in om uw korting te verzilveren.

Op de hoogte blijven? Bezoek onze website vbhcprize.com, volg ons op Twitter @VBHCEurope en word lid van de LinkedIn-groep Value-Based Health Care Center Europe.

De VBHC Prize 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Partners width =

De VBHC Prize is dé prijs op gebied van Value-Based Health Care en patiëntwaarde-verhogende zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top