Partner
nieuws

Zorgenoten investeert mee in duurzaam vastgoed

Zorgenoten investeert mee in duurzaam vastgoed

Zorgvastgoed begint qua exploitatie voor steeds meer organisaties een heet hangijzer te worden. Met name het onderhoud drukt zwaar op de gemiddelde begroting. Door samen te investeren in duurzame maatregelen tracht Zorgenoten – een consortium van Eneco en Dura Vermeer – het tij te keren.

Zorg voor later

Eneco en Dura Vermeer werken al langer samen om gebouwen door renovatie of verbouwing weer toekomstbestendig te maken. Om deze samenwerking te formaliseren en uit te bouwen, trekken beiden voortaan samen op binnen de zorgsector onder de naam Zorgenoten. Daarbij acteert Eneco als innovatief energiedienstenbedrijf en Dura Vermeer als duurzame renovatie- en onderhoudsspecialist. Om alle ‘zorguitdagingen’ aan te kunnen, heeft Zorgenoten vier proposities ontwikkeld, die afhankelijk van de situatie kunnen worden ingezet.

Waarom Zorgenoten?

Volgens Zorgenoten heeft ieder mens recht op goede zorg, die wordt verleend in een prettige en gezonde leefomgeving. Maar in 75% van de gebouwen in het zorgvastgoed zijn de installaties niet goed ingeregeld, waardoor er meer energie wordt verbruikt dan nodig. Daarnaast is er vaak sprake van uitgesteld onderhoud, waardoor veel panden een matig binnenklimaat kennen en functioneel niet meer voldoen aan deze tijd. Om dit probleem aan te pakken wil Zorgenoten partner worden van de zorgsector. Een partner die verantwoordelijkheid neemt van begin tot eind – en daarmee een bijdrage levert aan een gezonde vastgoedexploitatie en dus een betere zorg. De kern van Zorgenoten, Eneco en Dura Vermeer, heeft al veel competenties in huis. Daarnaast worden diverse specialisten aangehaakt als het nodig is. Ook staat Zorgenoten altijd open voor nieuwe partners waarmee de zorgorganisatie zelf goede ervaringen heeft.

Prestatiegarantie

Indien gewenst neemt Zorgenoten volledige verantwoordelijkheid voor ontwerp, realisatie en beheer. Dit maakt Zorgenoten waar door in te staan voor de vereiste werkzaamheden en ze te garanderen. Deze prestatiegaranties kunnen betrekking hebben op energiebesparing, onderhoudskosten, bouwkosten, kwaliteit en comfort.

Altijd een oplossing op maat

De ene zorgorganisatie is de andere niet. De behoefte aan onderhoud, renovatie en comfort verschilt van geval tot geval. Daarom biedt Zorgenoten vier oplossingsrichtingen om te verduurzamen: Grip, Slim, Warm en Fit. Dat begint bij het monitoren, optimaliseren en delen van besparingen. Een zeer bereikbare dienstverlening, die inzicht geeft en de energierekening verlaagt door installaties beter aan te sturen. En het loopt door via duurzame vervanging van oude installaties en het doorvoeren van isolatiemaatregelen tot het compleet functioneel verbeteren van gebouwen.

Alleen maar winnaars

De propositie van Zorgenoten leidt tot een goed gebouwcomfort en flinke besparingen op energie en onderhoud, waardoor het mes aan twee kanten snijdt: de zorgorganisaties kunnen zonder directe eigen investering hun gebouwen toekomstbestendig maken en de bewoners zien hun leefomgeving naar een hoger comfortniveau stijgen. Hiermee lijkt de innovatieve én haalbare aanpak van Zorgenoten volledig aan te sluiten op de marktbehoefte en de toekomst van de zorg.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top