Partner
nieuws

Maatwerkprogrammas TIAS opnieuw de beste

Maatwerkprogrammas TIAS opnieuw de beste

TIAS School for Business and Society is opnieuw de beste business school in Nederland als het gaat om maatwerkprogramma’s voor bedrijven en instellingen.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Executive Education Ranking van business schools van de Financial Times. Het is het vijfde opeenvolgende jaar dat TIAS deze nummer 1 positie behaalt.

De organisaties zijn vooral tevreden over het feit dat TIAS op een impactvolle manier hun doelstellingen op het gebied van de ontwikkeling van hun organisatie en mensen realiseert. Daarnaast wordt TIAS hoog gewaardeerd om het feit dat zij een internationale leeromgeving biedt: TIAS heeft een internationaal klantportfolio en internationale deelnemersgroepen.

Maatwerkprogramma’s

In toenemende mate begeleiden wij bestuur en management van organisaties in de zorg bij specifieke transitievraagstukken en de betekenis voor de eigen organisatie en eigen rol. Gegeven de complexiteit van de transities is er meer en meer behoefte aan adaptief vermogen, experimenteerruimte en actionable learning.

In de context van transitievraagstukken in de zorg zien we ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, welzijn, voeding, technologie en duurzaamheid. In onze maatwerkprogramma’s helpen we deelnemers om deze ontwikkelingen te adapteren binnen de eigen organisatie, het eigen netwerk en de eigen rol. We reiken hiervoor vanuit ons netwerk en onze expertise veelzijdige perspectieven aan.

Vertaling

We verdiepen de inzichten door middel van reflectie, exploratie en bieden begeleiding om nieuwe oplossingsrichtingen uit te proberen en te komen tot keuzes. Vervolgens maken we gezamenlijk de vertaling naar de veranderopgaven in termen van gewenst gedrag, organisatiecultuur en werkwijzen.

Het maatwerkprogramma komt tot stand in nauwe co-creatie met onze opdrachtgever. Dit betekent dat de opdrachtgever bij elke fase van het ontwerp, uitvoering en evaluatie betrokken wordt. Zo wordt met elkaar de ontwikkelingsbehoefte en veranderopgave vastgesteld en worden concrete doelstellingen geformuleerd. Samen worden adequate leervormen gekozen, van meer cognitieve kennisoverdracht, tot coaching en experimenteren tijden het dagelijkse werk.

De co-creatie stopt niet na de design- en ontwikkelingsfase,  maar ook tijdens de uitvoering blijven we met elkaar fine-tunen en verbeteren in een continue dialoog met deelnemers, experts, stakeholders en de opdrachtgever. Enkele zorginstellingen waarmee TIAS recent samen programma’s mee heeft ontwikkeld zijn Amphia Ziekenhuis, Radboudumc en Philadelphia.

Beknopt programma

TIAS biedt een divers repertoire aan opleidingen en programma’s die behulpzaam zijn in de transitie die de gezondheidszorg momenteel meemaakt. Naast een uitgebreide Executive Master op het gebied van gezondheidszorgmanagement (MHA) start TIAS deze zomer ook met een beknopt clinical business administration programma op het gebied van medisch leiderschap, financiën, organisatie in de zorg speciaal voor jonge artsen en specialisten die zich hierin willen bekwamen. Deze programma’s dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling professionals uit de zorg en aanpalende sectoren.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top