Partner
nieuws

Powered by

Strategisch sturen met business intelligence

Strategisch sturen met business intelligence

De hoeveelheid data binnen zorgorganisaties neemt alleen maar toe, terwijl er steeds minder tijd is om de gewenste informatie te verzamelen.

Het ontbreken van koppelingen tussen de verschillende, vaak verouderde softwaresystemen bemoeilijkt het verkrijgen van de juiste informatie nog verder. Inovum maakt sinds kort gebruik van de business intelligence oplossing van AAG. Dankzij de accurate managementinformatie kan de organisatie snel en efficiënt inspelen op actuele vraagstukken, waardoor er meer tijd is voor de zorg voor hun cliënten.

De ICT-omgeving van Inovum was sterk verouderd en de softwaresystemen konden niet altijd de gewenste rapportages leveren. Daarom is de organisatie op zoek gegaan naar een permanente oplossing die de managementinformatie wel inzichtelijk kon maken. Dennis Roobeek, Manager Bedrijfsvoering bij Inovum, geeft aan dat de keuze voor de business intelligence (BI) oplossing van AAG snel was gemaakt: “Niet alleen omdat we reeds goede ervaringen met AAG hadden en nu voor al onze vraagstukken bij één partij terecht kunnen, maar ook omdat de tool analyses kan geven die onze eigen systemen niet of nauwelijks konden leveren.”

inovum

 

De juiste informatie voor de juiste persoon

De managementinformatie wordt door zowel zorgmanagers en stafpersoneel als door de Raad van Bestuur gebruikt. Daarom zijn er verschillende dashboards ingericht: zo ziet de betreffende medewerker direct de voor hem belangrijke informatie en kan hij sneller inspelen op actuele situaties. Hierdoor is er meer tijd voor de cliënten; de kwaliteit van zorg staat altijd voorop.

Uitbreiding

Inovum gebruikt de BI-oplossing nu voor managementinformatie op het gebied van op financiën, personeel en productie. Het is echter de bedoeling om de portal in de komende jaren verder uit te breiden met informatie over onder andere de productiviteit en het vastgoed. “Het sturen op vastgoed wordt steeds belangrijker. Daar zit voor ons een uitdaging,” zegt Dennis. “Momenteel is onze vastgoedinformatie nog niet geïntegreerd, maar uiteindelijk willen we de BI oplossing integraal gebruiken. Het moet een onderdeel worden van onze strategische besturing, voor alle afdelingen en alle medewerkers. Informatie is een onderdeel geworden van ieders functie. En zeker in de zorg moet de informatie gewoon kloppen.”

Investering

“Natuurlijk is het een investering, maar die verdient zichzelf zeer snel terug omdat we nu veel sneller kunnen schakelen. Het tijdig aantrekken van nieuwe cliënten wanneer er bedden leeg staan, het bijstellen van roosters; het draagt allemaal bij aan een financieel gezonde en wendbare organisatie. En dát draagt dan weer bij aan de hoge kwaliteit van zorg die we daardoor kunnen leveren.”

Inovum is een gespecialiseerde zorgorganisatie met diverse locaties in de regio Hilversum/Wijdemeren. De ruim 500 medewerkers en 350 vrijwilligers leveren hoogwaardige verpleeghuiszorg en -behandeling, thuiszorg, huishoudelijke hulp en dagactiviteiten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top