Partner
nieuws

Positieve gezondheid in de spotlights

Positieve gezondheid in de spotlights

Op 9 september kunnen zorgprofessionals, ondernemers en bestuurders kennis opdoen en ervaringen delen over patiëntgerichte zorg, tijdens het congres ´Bij uw patiënt op spreekuur´. Met Machteld Huber en Peter Kapitein, diverse workshops en TEDx-presentaties.

De patiënt als vertrekpunt voor innovatie en verbetering

Betere zorg, een gezondere populatie en lagere kosten. Bij het realiseren van deze triple aim-doelen zoeken zorgprofessionals, bestuurders en ondernemers naar verbeteringen, samenwerkingen en innovaties die effect sorteren.

Tijdens het congres ‘Bij uw patiënt op spreekuur’, dat op 9 september plaatsvindt bij Inn Style in Maarssen, wordt een fundamenteel andere bril op gezet om te kijken naar deze uitdaging. We beginnen namelijk bij de patiënt en zijn beleving van gezondheid. 

Positieve gezondheid

‘Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de speciale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.’ Met die visie behaalde Machteld Huber in 2011 de voorpagina van British Medical Journal. Zij ontwikkelde een brede visie op gezondheid met zes dimensies en noemde die 'positieve gezondheid'. Het Institute for Positive Health is opgericht om de uitwerking daarvan te ondersteunen. Tijdens het congres zal Machteld haar visie uitgebreid toelichten, ook aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden.

Het congres draait de gebruikelijke rollen in de zorg om en laat zo op een inspirerende, interactieve en innovatieve manier zien hoe wij samen aan de zorg van de toekomst kunnen bouwen. In workshops kunnen deelnemers bijvoorbeeld ervaren wat een eHealth Communicator voor laaggeletterde patiënten kan betekenen. Wat een multidisciplinair team kan doen om gezondheidsachterstanden in de wijk weg te werken. Wat virtual reality kan toevoegen in de praktijk. En wat u als zorgverlener kunt betekenen in het leven van uw patiënt. Er is ook een escape room, waar deelnemers alleen uit kunnen ontsnappen als zij samenwerken in het belang van de patiënt.

Dit congres is een must voor wie gezondheid, zorg en zorgsystemen wil ervaren door de ogen van patiënten, om uiteindelijk bestaande werkwijzen en processen op een patiëntgerichte manier te stroomlijnen en mensgerichter te maken.

Meer informatie en inschrijven >>> 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top