Partner
nieuws

Premie basisverzekering VGZ 5 euro duurder

De basisverzekering bij VGZ is volgend jaar 5 euro per maand duurder en komt uit op maandelijks 112,95. Dat is een stijging van 4,6 procent.

Volgens VGZ is de premiestijging dit jaar beperkt nadat vorig jaar de premie gelijk bleef. Dat komt door het organiseren van betere zorg tegen lagere kosten en het putten uit reserves, aldus het bedrijf.

Andere grote zorgverzekeraars kwamen al eerder met hun nieuwe tarieven. De premie van de meest gekozen basisverzekering van Zilveren Kruis stijgt 8 euro, naar 117,45 euro per maand. CZ doet de premie omhoog met 7,90 euro tot 112,85 per maand. Bij DSW stijgt de premie bijna een tientje.

Ramingen

Die flinke verhogingen stroken niet met de ramingen van de regering. Op Prinsjesdag werd nog verwacht dat de stijging slechts op 3,50 euro zou uitkomen. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) zei vrijdag geen ruimte te zien om de forse verhoging te compenseren. Volgens haar hadden de zorgverzekeraars meer uit hun reserves kunnen putten. Onder meer Zilveren Kruis en VGZ zeggen dat ook te hebben gedaan. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Henk hor

21 november 2016

VGZ verhoogt de premie van haar budgetpolis met 10,3%. Dus ze gebruiken hun reserves of niet of veel minder dan dat hier voorgesteld wordt. Let wel, de budgetpolis wordt veel afgesloten door mensen die het financieel toch al niet ruim hebben. Zij worden nu extra gestraft.
Het Nederlandse zorgstels is zo egocentrisch en financieel slecht voor de burger. Zorgkosten beheers je daar waar zorgkosten worden gemaakt. Neem de tweede lijn: medisch specialisten (niet in umc's) moeten vrijgevestigd zijn. Dit is financieel zeer interessant voor hen. Ze betalen minder belasting dan gewone werknemers. Eind 2014 zijn er in alle ziekenhuizen Medisch Specialistisch Bedrijven (MSB) opgericht om het integrale tarief voor MS mogelijk te maken. Deze MSB moeten echter ook vermogen opbouwen. Dus geld voor zorg wordt "opgepot" zodat medisch specialisten hun belastingvoordeeltjes houden. Daarnaast medisch specialisten verdienen kapitalen! Bedragen per medisch specialist per jaar van 230k tot 315k zijn niet uitzonderlijk. Geldt dat de verzekerden moeten betalen. Om de zorgkosten te beheersen moet begonnen worden om de excessieve inkomsten van medisch specialisten af te bouwen. Echter, daar durft niemand over te spreken!

Top