Partner
nieuws

Nationaal debat 'Politieke Keuzes in de Zorg'

Nationaal debat 'Politieke Keuzes in de Zorg'

Op 15 maart 2017 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De zorg vraagt bij uitstek om politieke keuzes. En daar draait het om tijdens het nationaal debat ‘Politieke Keuzes in de Zorg’ op zaterdag 21 januari 2017 in het Koninklijke Theater Carré in Amsterdam.

Het maken van keuzes over belangrijke thema’s in de zorg door vertegenwoordigers van politieke partijen, staat deze dag centraal. Het debat wordt georganiseerd door Platform NieuweZorg en Het Roer Moet Om en is in samenwerking met biofarmaceutisch bedrijf AbbVie en VvAA.

Voorafgaand aan het debat leggen acht professionals die dagelijks in de zorg werkzaam zijn hun prikkelende verklaring af. Tevens wordt de uitslag bekend gemaakt van een landelijke internetpeiling: “Welke keuzes maakt Nederland in de zorg?”. 

Programma:

10.30 uur Inloop en ontvangst door Bart Meijman, Het Roer Moet Om, en Henk Pastoors, NieuweZorg

11.00 uur Opening gevolgd door een toelichting op het actuele programma

11.10 uur ‘Zorg’-verklaringen van:

  • Danielle Bossewinkel, wijkverpleegkundige in Enschede
  • Wim van der Meeren, voorzitter Raad van Bestuur zorgverzekeraar CZ
  • Ina Kreuning, verpleegkundige werkzaam in verpleeghuiszorg in Almere.
  • Hans van der Schoot, voorzitter Raad van Bestuur ziekenhuis OLVG Amsterdam
  • Toosje Valkenburg, huisarts in de Bilt en lid actiecomité Het Roer Moet Om
  • Pim van Gool, hoogleraar Neurologie, AMC Amsterdam  en Voorzitter van de Gezondheidsraad
  • Jim van Os, hoogleraar psychiatrie UMC Maastricht
  • Illya Soffer, directeur Ieder(in)

Charl Delemarre zingt het nummer ‘Leef’

12.30 uur Marcel Levi, internist en bestuursvoorzitter van University College London Hospitals, maakt uitkomsten bekend van enquête 'Kiezen in de Zorg', uitgevoerd door opiniepeiler Maurice de Hond.

12.50 uur Zorgpauze

13.30 uur Debat onder leiding van Tom van 't Hek

De volgende politieke partijen nemen deel aan het debat: 

CDA, Hanke Bruins-Slot
ChristenUnie, Carla Dik-Faber
D66, Pia Dijkstra
GroenLinks, Jesse Klaver
50Plus, Leonie Sazias
PvdA, Jeroen Dijsselbloem
SGP, Kees van der Staaij
SP, Renske Leijten
VVD, Arno Rutte

15.30 uur Afsluiting

Dit evenement heeft inmiddels plaatsgevonden.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Gijs van Loef

1 januari 2017

Kennelijk is het uitgangspunt dat het Roer Niet Om Moet.

Leo J van Oudheusden

9 januari 2017

De meeste politici zijn meelopers, ondersteuners van het huidige, vastgelopen zorgsysteem . Een single-payer systeem zoals in Canada en Schotland hebben in ieder geval in overheadkosten van de ziekenhuizen maar liefst 40% lagere kosten dwz een bedrag van 1,5 miljard euro!! De kosten van het DBC systeem zijn hierbij nog niet in meegenomen. Denemarken heeft nu ook een single payer systeem ingevoerd.
Leo J van Oudheusden, kinderarts,
lid van de Piratenpartij zorgwerkgroep

Henk Pastoors. Platform NieuweZorg

10 januari 2017

Beste ,
Graag nodig ik u beide uit om op 21 januari in het Koninklijke Theater Carré het Nationaal debat 'Politieke Keuzes in de Zorg' te volgen.

Van harte welkom Henk Pastoors , Platform NieuweZorg

Gijs van Loef

11 januari 2017

Als ik een zorgverklaring kan afgeven kom ik. Ik ben onafhankelijk expert/publicist marktwerking gezondheidszorg en tevens patientvertegenwoordiger.

Gijs van Loef

13 januari 2017

Beste Henk,
Ik wacht nog steeds op een serieuze reactie. Inmiddels staat mijn hoofd al geruime tijd als 'gastdocent' op de website Masterclass NieuweZorg 3.0 zonder dat mij iets gevraagd is, ik ben nooit persoonlijk benaderd. Ik vind deze situatie nogal 'bevreemdend', laat ik het zo zeggen.

john van beek

13 januari 2017

Communicatie is in alle gevallen een conditie zonder welke niets lukt. Dat geldt zeker in de zorg. Wij hebben in ons land uitstekende mensen met een passie voor goede zorg. Maar directe en accurate communicatie en vastlegging van acties en resultaten met communicatie tussen alle betrokkenen, inclusief de belanghebbende patienten (!), laat nog zeer veel te wensen over.
Ik meen te constateren dat er veel geroepen wordt, zeker in de politiek, maar onvoldoende aangepakt, zeker op het terrein van communicatie tussen zorggevers en zorgnemers. Er is een schat van informatie die niet of niet juist wordt gebruikt. Denkt u even terug aan de tegenstelling tussen de Tweede Kamer en de Eerste Kamer enkele jaren terug met betrekking tot de interoperabiliteit van het elektronisch medisch dossier! Vervolgens ontstond een poolse landdag in politiek en markt. Uiteindelijk is de zorgvrager de dupe. Politieke leiding?? Aardig punt voor het debat op 21 januari. Laat het vooral oplossingsgericht zijn!!

Top