Partner
nieuws

Powered by

Semco-stijl past goed in Nederlandse zorg

Semco-stijl past goed in Nederlandse zorg

Geef vrijheid en verantwoordelijkheid aan medewerkers en vertrouw op het gezond verstand. Het maakt medewerkers gelukkiger én productiever. Dit is de visie achter een nieuw Nederlands initiatief Semco Style Health, gebaseerd op het gedachtengoed van Braziliaanse topondernemer Ricardo Semler.

Het roer om

Semler gelooft in een menselijk, democratisch bedrijf waarin gezond verstand, vertrouwen en verantwoordelijkheid belangrijke pijlers zijn. Jaren geleden gooide hij drastisch het roer om, schrapte overbodige regels en managementlagen. Hij koos voor samenwerking vanuit vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Een gedachtegoed dat overigens zeer succesvol bleek. Medewerkers waren binnen Semco niet alleen gelukkiger, maar ook productiever.

Nieuw initiatief: Semco Style Healthcare

De Semco Style sluit aan op de visie van Progressional People (onderdeel FWG), dat organisaties adviseert over nieuwe organisatievormen en werkt vanuit talent. Het past ook bij de principes van zelfsturing waarmee veel organisaties de laatste jaren aan de slag zijn gegaan. De samenwerking met Semco Style Institute is een logische stap die nu leidt tot een nieuw Nederlands initiatief: Semco Style Healthcare. Vanuit dit initiatief wordt het gedachtegoed van Ricardo Semler vertaald naar trainingen en masterclasses voor de gezondheidszorg, die organisaties helpen om gezonder, krachtiger en flexibeler te worden.

Inspiratiesessie Iedereen de baas in de zorg

De eerste inspiratiesessie bijwonen? Aanmelden kan op www.progressionalpeople.nl/iedereendebaas

FOTO: Jan Helmond, algemeen directeur van FWG/Progressional People en Ricardo Semler tekenen het contract voor de nieuwe samenwerking

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top