Partner
nieuws

Powered by

Semco-stijl past goed in Nederlandse zorg

Semco-stijl past goed in Nederlandse zorg

Geef vrijheid en verantwoordelijkheid aan medewerkers en vertrouw op het gezond verstand. Het maakt medewerkers gelukkiger én productiever. Dit is de visie achter een nieuw Nederlands initiatief Semco Style Healthcare, gebaseerd op het gedachtegoed van Braziliaanse topondernemer Ricardo Semler.

Het roer om

Semler gelooft in een menselijk, democratisch bedrijf waarin gezond verstand, vertrouwen en verantwoordelijkheid belangrijke pijlers zijn. Jaren geleden gooide hij in zijn bedrijf drastisch het roer om en schrapte overbodige regels en managementlagen. Hij koos voor samenwerking vanuit vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Een gedachtegoed dat zeer succesvol bleek. Medewerkers waren binnen Semco niet alleen gelukkiger, maar ook productiever.

Nieuw initiatief: Semco Style Healthcare

De Semco Style sluit aan op de principes van zelfsturing waarmee veel zorgorganisaties de laatste jaren aan de slag zijn gegaan. Progressional People en Semco Style Institute initiëren daarom nu Semco Style Healthcare om de Semco Style te vertalen en toe te passen op de Nederlandse zorg. Het past goed bij Progressional People (onderdeel FWG) dat organisaties adviseert over nieuwe organisatievormen en werken vanuit talent. Vanuit Semco Style Healthcare wordt het gedachtegoed van Ricardo Semler vertaald naar trainingen, masterclasses en implementatietrajecten voor de gezondheidszorg, die organisaties helpen om gezonder, krachtiger en flexibeler te worden.

4-daagse training Semco Style Healthcare Essentials

Bent u de interne changemaker binnen uw organisatie en wilt u handvatten krijgen om thema’s als zelfsturing, ondernemerschap en eigenaarschap van de grond te krijgen? Dan is deze 4-daagse training iets voor u.

Semco2Jan Helmond, algemeen directeur van FWG/Progressional People en Ricardo Semler tekenen het contract voor de nieuwe samenwerking

Inspiratiesessie Iedereen de baas in de zorg

Kennis maken met Semco Style Healthcare? In een inspiratiesessie vertellen Sabine Uitslag en Arko van Brakel wat er gebeurt er als u uw medewerkers centraal zet. Ook gaan ze in op de belangrijke vraag: waarom is deze aanpak nu waardevol voor de zorg?

Semco3

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top