Partner
nieuws

Powered by

NEXUS en klanten hebben ‘wild ideas’ voor zorginnovatie

NEXUS en klanten hebben ‘wild ideas’ voor zorginnovatie

NEXUS Nederland hield haar klantendag in 2017 in Burgers’ Zoo in Arnhem. Tussen de wilde dieren. Eigenlijk wel logisch, want het thema van die dag was ‘wild ideas’.

Een van de motivational speakers was Jan van Hooff, emeritus hoogleraar in evolutie- en gedragsbiologie en de broer van wijlen Burgers’ directeur Anton. Jan van Hooff, die jarenlang apensoorten heeft bestudeerd, liet zien hoe ze samenwerken, wederzijdse diensten leveren én altruïstische zorg geven. De parallellen waren makkelijk te trekken tijdens de klantendag, want dienstverlening en samenwerking in de zorg is ook waar NEXUS Nederland voor staat.

Dat onderschrijven de bezoekers van de dag ook. Jan-Eric Slot is directeur MICT van Bernhoven dat eind vorig jaar live ging met NEXUS / EPD op de poli en alle klinische afdelingen. “Samenwerken met NEXUS betekent niet dat ze twee keer per jaar een afspraak maken om te evalueren. Nee, ze monitoren continu en kijken waar welke begeleiding nodig is.” En dat is nodig, want de implementatie van ICT in gecompliceerde zorglandschappen is ingewikkeld. Slot noemt het ‘een mikado aan applicaties’. “Je moet ze een voor een veranderen, maar de stapel mag niet instorten.”

Linda Willekens is als teamleider EPD Ontwikkeling en Beheer bij GGZ Oost Brabant al langer bekend met NEXUS. De instelling werkt al sinds 1998 samen met NEXUS en hebben net de samenwerking met 3 jaar verlengd. In 2015 heeft de epd-leverancier ondersteuning geboden bij de implementatie van zorgpaden binnen GGZ Oost Brabant. Willekens: “We hebben in al die jaren een strategisch partnerschap ontwikkeld om de mogelijkheden van het product  in de volle breedte in te zetten, inclusief oplossingen die een blauwdruk kunnen zijn voor andere GGZ’en.” Daarnaast kan NEXUS ondersteunen in de samenwerking die GGZ Oost Brabant zoekt met ziekenhuizen en gemeenten.

Samenwerken

Voordat Jan van Hooff aan de beurt was waren Ingo Behrendt, CEO van NEXUS AG, en Marc Sterenberg, commercieel directeur van NEXUS Nederland, keynote speakers. De internationale topman deed de filosofie van NEXUS en het Next Generation-framework uit de doeken. Dat is het bundelen van specifieke kennis van zorg-ICT uit verschillende Europese landen, zoals van telemedicine uit Noord-Europa, van sterilisatie en medicatie uit Frankrijk, IC-kennis uit Duitsland, wearables uit Spanje of eHealth-knowhow uit Nederland. “NEXUS investeert jaarlijks ongeveer 18 miljoen euro in research and development, zo’n beetje het hoogste in Europa, en heeft zo een grote groep experts”, aldus Behrendt. “Dat is de structuur waarin lokale specifieke producten kunnen uitgroeien tot internationale groepsproducten.” Er is afgelopen jaren zwaar ingezet op mobiele oplossingen en in de nabije toekomst wordt aandacht besteed aan Artificial Intelligence en  oplossingen op het gebied van telemedicine.


Marc Sterenberg benadrukte het belang van samenwerking met organisaties en instellingen in de gezondheidszorg. “Zij helpen innoveren door het bieden van EPD-oplossingen die makkelijk integreren met nieuwe externe toepassingen .” Hij wijst op de mijlpalen die de afgelopen tijd samen met de klant zijn bereikt, zoals de volledig veilige dossiervoering door ambulante zorgverleners vanuit een mobiele app bij GGZ Oost Brabant, de implementatie van het NEXUS / EPD in Bernhoven en de ontwikkeling en invoering van NEXUS / ACUTE ZORG bij Treant Zorggroep. De plannen voor 2017 zijn gericht op het verder uitwerken van de geïntegreerde EPD productsuites voor de GGZ en de ziekenhuismarkt. NEXUS biedt dit jaar nieuwe oplossingen voor het elektronisch voorschrijven van medicatie, de intensieve zorg en de centrale sterilisatie-afdeling.

In het programma voor en na de lunch lag de bal bij de klant. NEXUS wilde ‘wild ideas’ en die kreeg het tijdens de vele kennissessies over onder andere eHealth in ziekenhuizen, blockchain-technieken, gemeentelijke zorg en het EPD, integrale geboortezorg, PROMS en informatiebeveiliging. En het publiek werd bijgepraat over de programma’s van politieke partijen voor de verkiezingen van 2017 en wat die voor gevolgen kunnen hebben voor de betaalbaarheid van zorg. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top