Partner
nieuws

Zelfroosteren: vandaag beginnen of nog even wachten

Zelfroosteren: vandaag beginnen of nog even wachten

Als u al enige tijd bij een zorg- of welzijnsorganisatie werkt, dan heeft u vast wel eens te maken gehad met het onderwerp zelfsturing. Het is (weer) ‘hip’ om aan zelfsturing te doen. Zo ook bij het inplannen en -roosteren van personeel. Veel zorgorganisaties zijn hier mee bezig. En alhoewel veel organisaties het zelfroosteren hebben ingevoerd, komen er ook veel weer van terug.

Zelfroosteren en het laag in de organisatie beleggen van andere verantwoordelijkheden heeft de nodige impact op uw administratieve organisatie. Een dergelijk traject heeft pas kans van slagen met een goede voorbereiding.

Whitepaper

In de whitepaper Zelfroosteren deelt AAG háár visie op dit onderwerp en wordt een aantal zaken genoemd waar u rekening mee moet houden wanneer u zelfroostering gaat invoeren. Deze whitepaper is overigens niet bedoeld om u te overtuigen wel of niet mee te doen aan die trend, maar u ervan te doordringen dat als u voor zelfroosteren kiest, u dit toepast daar waar mogelijk en wenselijk. En vooral niet te zien als een werkwijze die voor elk team en in elke laag van uw organisatie gaat werken.

Meer weten?

Wilt u verder praten over Zelfroosteren? En bent u benieuwd naar ervaringen van andere zorgorganisaties? Bezoek dan onze inspiratiemiddag Planning & Roostering op 30 mei. Naast het onderwerp Zelfroosteren komen ook het beheren en optimaliseren van de plan- en roosterprocessen aan bod. Meer informatie over deze inspiratiemiddag vindt u op onze website. Hier kunt u zich ook direct inschrijven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top