Partner
nieuws

Hoe ICT waarde toevoegt aan de hele zorgketen

Hoe ICT waarde toevoegt aan de hele zorgketen

De handen weer aan het bed en niet op het toetsenbord. Cloud platform eCumulus is het toekomstvaste ICT-fundament dat de zorgketen helpt succesvol te zijn met eHealth en u de regie geeft over de ICT-kosten.

ICT draait allang niet meer om tooling, om technologie. ICT draait om het resultaat dat u voor uw organisatie wilt bereiken. Tevreden eindgebruikers, beheersbare budgetten, flexibiliteit en regie, meer handen aan het bed. Voorspelbare, toekomstvaste ICT die de focus laat waar die hoort: op de zorg.

Is het nodig om verstand te hebben van uw auto om te kunnen rijden? Niet meer. Het verstand wordt voor u geregeld, met navigatiesystemen, adaptieve cruise control, lane assist en binnenkort de zelfrijdende auto. Uw rijgeluk wordt u (digitaal) aangeboden door uw auto. U hoeft alleen nog te tanken en te zeggen waar u heen wilt.

Dat moet voor ICT in de zorg toch ook mogelijk zijn? eHealth niet als optelsom van allerlei losse applicaties en databases, maar volledig beschikbaar op een ICT-fundament dat zorgt dat u komt waar u wilt zijn.

eCumulus, het chassis van uw ICT

Dit fundament noemen wij eCumulus. Een hybride cloud-omgeving die applicaties aanbiedt, dataverkeer regelt, veiligheid en privacy bewaakt, mobiele devices aanstuurt en werkplekken beheert. En een omgeving die alle opties naar de toekomst open laat: toekomstvast.

eCumulus legt de basis voor optimale samenwerking tussen patiënten, zorgverleners, zorgorganisaties en mantelzorgers. Tevreden patiënten en plezier in het werk gaan hand in hand met doelmatige en kwalitatieve zorg, veiligheid van data en privacy van de patiënt. Noem het digitaal werkgeluk.

Handen aan het bed of handen op het toetsenbord?
Een belangrijk aspect van ICT is zelfmanagement en digitale overdracht van informatie. In een woud aan cloud-oplossingen, zorgapplicaties, dataformaten en slecht communicerende ICT-systemen is het lastig voor zorgverleners om hun digitale werkplek beheersbaar te houden. Terwijl de behoefte aan eenvoud juist groot is, alleen al om het werk “op mijn manier” te kunnen doen. Velen ervaren ICT als een belemmering van hun vrijheid.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. En dat hoeft ook niet. eCumulus maakt van werkplekbeheer een centrale operatie. Eindgebruikers hoeven zich niet meer druk te maken over de ICT op hun devices. Uw mensen werken met een ‘persoonlijke’ werkomgeving, afgestemd op hun werk. Ze beschikken altijd over de laatste versie van apps en actuele data in een beveiligde omgeving. Device- en plaats-onafhankelijk. Zo kunnen zij hun werk doen waar het hoort: bij de patiënt.

Van handen aan het bed zijn we ooit naar handen op het toetsenbord gegaan. Met eCumulus keert u deze beweging weer om. 

Toekomstvaste en flexibele ICT voor de zorg

eCumulus bevordert de doelmatigheid en kwaliteit van de inzet van zorgprofessionals:

1. Volledige centralisatie van IT-bronnen
2. Maximale mobiliteit voor eindgebruikers
3. Virtuele desktop, gepersonaliseerd per eindgebruiker
4. Verbeterde gebruikerservaring, afgestemd op ieders rol
5. Verbeterde veiligheid, back-up en herstel van data
6. Efficiënter IT-management

Niets hiervan is een eenmalige exercitie. Juist niet. Voor een toekomstvaste en flexibele ICT biedt een continu proces van beheer en ontwikkeling de beste garanties. eCumulus is daarom schaalbaar en applicatie-onafhankelijk. Wij leveren hosting, beheer, beveiliging en back-ups. U krijgt niet alleen een solide chassis, maar waar gewenst ook een opbouw en interieur op maat dat u altijd kunt aanpassen.

Grip en zicht op kosten

Met eCumulus kunt u alle kanten op. Uw wensen en eisen zijn leidend, de technologie faciliteert en volgt. Een prettige bijkomstigheid is dat u betaalt naar gebruik. Dat betekent niet alleen grip op kosten, maar ook zicht op directe en indirecte kosten. U kunt vooruitkijken, analyseren en bijsturen. Wist u dat desktops ongeveer 80% meer energie verbruiken dan thin clients?

Tot slot

We lezen het overal: eHealth is in de eerste plaats een organisatieverandering. ICT is daarbij een belangrijk instrument. De afweging die iedere organisatie zal maken is die tussen prestaties, opbrengsten en kosten. U heeft doelstellingen, u wilt focus, regie, grip, tevreden patiënten en gemotiveerde zorgverleners. eCumulus is het ICT-fundament dat u helpt om dit te bereiken. Vele zorgorganisaties zijn u al voor gegaan. We vertellen u er graag meer over.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top