Partner
nieuws

Scala Medica: ruim behuisd voor samenwerking

Scala Medica: ruim behuisd voor samenwerking

Alle huurders van Gezondheidscentrum Scala Medica in Bunschoten zitten nu ruim in hun jasje. Dat biedt de ruimte om de eigen werkzaamheden optimaal uit te voeren, te verbreden en om samenwerkingsverbanden aan te gaan. Dat bleek tijdens de officiële opening van het gezondheidscentrum op 8 september.

De zorginstellingen hebben al een aanlooptijd gehad. Bouwbedrijf Van Wijnen heeft Scala Medica op 31 maart opgeleverd aan verhuurder Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De bouw startte eind 2015.

Zwangerschapscontroles

Verloskundigenpraktijk De Parel, bijvoorbeeld, is nu zo ruim behuisd dat het nieuwe vormen van zorg kan ontwikkelen. De praktijk is gestart met het uitvoeren van zwangerschapscontroles in groepsvorm. Dan kunnen de zwangeren na de individuele controles workshops of groepslessen krijgen.

Deurtje verder

In het nieuwe gezondheidscentrum zit ook een vestiging van Meander Medisch Centrum. Patiënten kunnen hier terecht voor bloedonderzoek, standaard röntgenfoto’s en een echo. Via een snelle verbinding gaan de beelden naar de afdeling radiologie in Amersfoort. Een patiëntje die met een gebroken pols bij de huisarts in Scala Medica kwam, kon meteen– letterlijk – een deurtje verder voor de foto. “De uitslag lag al in het ziekenhuis toen het jongetje nog in de ambulance zat”, vertelt de huisarts opgetogen. 

Apotheek

Patiënten hoeven niet meer naar een ander gebouw om hun recepten van de huisarts op te halen. Middenin Scala Medica is apotheek Ambix gevestigd – ook veel ruimer dan voorheen. Dat levert onvermoed kleine nadelen op, zo vertelt een apotheker. “Omdat we nu de gelegenheid hebben om patiënten rustiger te informeren, duren de medicijnuitgiftes even wat langer. Maar dat weegt natuurlijk niet op tegen alle voordelen.”  

Alle huisartsen

Naast de verloskundigenpraktijk, Meander Medisch Centrum, apotheek en álle huisartsen van Bunschoten-Spakenburg biedt het gezondheidscentrum onderdak aan de GGD, fysiotherapie Bouritius en Koelewijn, RondOm Podotherapeuten, Kinderfysiotherapie en Kinderoefentherapie Kind & Zo, Logopediepraktijk Bunschoten, Praktijk voor Oefentherapie Cesar, Vitee Psychologen en Thuiszorg Beweging 3.0. 

Scala Media is een belegging van het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF). Daarin participeren meerdere beleggers. Het gezondheidscentrum is ontwikkeld door Ontwikkelingscombinatie VOF Zuyderzee , samen met Bureau Bos, gemeente Bunschoten en Syntrus Real Estate & Finance.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top