Partner
nieuws

Besturen, hoe moet dat eigenlijk?

Voor de derde keer organiseerde Nysingh in samenwerking met BNR het zorgdebat. Het thema is dit jaar Goed Bestuur in de Zorg: hoe doet u dat? Nieuwe regels, onder andere voortvloeiend uit de nieuwe Governancecode Zorg, verplichten bestuurders om een grote kwaliteitsslag te maken. Ook de verhouding tussen de raad van bestuur en de raad van toezicht professionaliseert. Wat betekent dit voor de bestuurders? En voor de kwaliteit van zorg?

Zeker binnen een grote zorginstelling is goed bestuur noodzakelijk om de professionals in de gelegenheid te stellen om zorg zo goed mogelijk en in alle veiligheid te verlenen. Ziekenhuisbesturen zijn de laatste jaren daarnaast eindverantwoordelijk gemaakt voor de kwaliteit van zorg. Daardoor is niet alleen de relatie met de medische staf veranderd, maar krijgt de raad van toezicht er ook een paar belangrijke verantwoordelijkheden bij.
In de aanloop naar dit BNR-debat hebben wij de sprekers gevraagd om hun reactie te geven op een drietal stellingen die betrekking hebben op bestuur in de zorg.

Nysingh Nieuws | Zorg kunt u hier downloaden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top