Partner
nieuws

Health Valley Event: terugblik op hét grootste zorginnovatiecongres van Nederland

Health Valley Event: terugblik op hét grootste zorginnovatiecongres van Nederland

'Where people make the difference', stond centraal tijdens het Health Valley Event op 15 maart 2018. Ruim 1.250 deelnemers, 71 sprekers en 80 exposanten ontdekten de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Het draaide op de tiende editie van het Health Valley Event in de Cinemec in Nijmegen, om de mensen die het verschil maken voor de gezondheidszorg. Of dat nu artsen, verpleegkundigen, investeerders, ondernemers of wetenschappers zijn. Allemaal bezig met innovatie, om op hun eigen unieke manier voor patiënten het verschil te maken. Chris Doomernik - directeur Health Valley Netherlands kijkt terug op een geslaagde jubileumeditie van hét grootste zorginnovatiecongres van Nederland: "Ik ben trots op het Health Valley Event. Alleen met de steun van onze netwerkpartners en andere relaties kunnen we jaarlijks zo’n succesvol evenement neerzetten met als doel innovaties in de zorg te versnellen."

Verhalen over de zorg van morgen

Uit het hele land kwamen sprekers naar het event om de nieuwste trends en ontwikkelingen in Life Sciences & Health te delen. Eén van deze inspirerende keynote sprekers was Hans Clevers. Hij ontving als vooraanstaand wetenschapper diverse, prestigieuze prijzen en onderscheidingen en is daarnaast wetenschappelijk directeur bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Hij is een lichtend voorbeeld voor mensen die het verschil maken en verraste de zaal met een boeiende lezing over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van stamcelonderzoek. Prof. dr. Angela Maas (Hoogleraar Cardiologie, Radboudumc) staat bekend om haar veelvuldige aanwezigheid in de publiciteit waarin ze aandacht vraagt voor de diagnostiek en behandeling van hartproblemen bij vrouwen. In het plenaire ochtendprogramma nam deze topexpert de bezoekers op inspirerende wijze mee in het vrouwenhart. Naast de plenaire sessie, waren er ook diverse andere themasessies gericht op ehealth, robotica, medical devices en personalised medicine. Zo kon je een kijkje nemen in de operatiekamer van de toekomst, kon je horen hoe Ehealth het experiment voorbij is en vertelde een aantal sprekers hoe zij het verschil maken voor patiënten met een zeldzame ziekte.

Pitches en Living Lab: volop podium voor startups

Naast alle sprekers was er ook een bomvolle beursvloer met de nieuwste innovaties waaronder eHealth toepassingen, robotica, hulpmiddelen voor thuiszorg, toepassingen voor de zorg van ouderen en nog vele andere innovaties. In het Living Lab kon je zelf ervaren hoe een videobril je kan helpen om te ontspannen tijdens een ingreep, kon je een echoapparaat 'hands-free' bedienen en ontdekken hoe je in een persoonlijke gezondheidsomgeving zelf je eigen zorggegevens kunt beheren, gebruiken en delen.  Daarnaast konden tientallen ondernemers in de Investors Lounge hun zorginnovatie pitchen, waaruit diverse matches volgden.

Zorginnovatieprijs 2018: winnaars CRDL en Abena

Tijdens de slotshow in het CineMec Nijmegen, is de CRDL(Cradle) door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. Het publiek koos Abena Nova als winnaar van de publieksprijs. We zijn onder de indruk van het recordaantal aanmeldingen en vooral van de kwaliteit van de inzendingen. De CRDL is een innovatie die bijdraagt aan het bevorderen van communicatie tussen patiënt en hun omgeving of zorgverleners en is uniek in zijn soort", aldus juryvoorzitter Nico van Meeteren - Directeur Topsector Life Sciences and Health.

Datum 2019 bekend: 14 maart

Kortom, Health Valley kijkt terug op een zeer inspirerende dag waarin je als deelnemer een kijkje kon nemen in de zorg van morgen. De datum van volgend jaar staat al vast, dus noteer hem alvast in je agenda: 14 maart 2019. Benieuwd welke events Health Valley nog meer organiseert of wil je weten hoe je partner kan worden van ons netwerk, kijk dan op www.healthvalley.nl.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top