Partner
nieuws

De beste therapie voor elke patiënt

De beste therapie voor elke patiënt

Als jongen van acht verloor Sietse van Steenis zijn vader. Hij zag hoe de artsen vochten om het leven van zijn vader te redden, maar op dat moment waren er voor zijn ziekte geen geschikte geneesmiddelen. Die ervaring heeft zijn leven bepaald.

Hij studeerde biologie en kwam in de farmaceutische industrie terecht, bij Roche. Daar werkt hij nu als medisch manager Oncologie. Eén van de mooiste momenten in zijn loopbaan bij Roche, beleefde hij tijdens een congres over borstkanker. Daar sprak een vrouw die dankzij haar deelname aan een klinische studie nog leefde. In de loop van haar verhaal realiseerde Sietse zich, dat de vrouw sprak over een klinische studie van Roche. Een studie waarvoor hij zich binnen Roche had ingezet. Zijn werk had eraan bijgedragen, dat zij nog leefde.

In Nederland overlijden jaarlijks ruim 3.000 mensen aan de gevolgen van borstkanker. Wanneer borstkanker vroegtijdig wordt gediagnosticeerd en behandeld, is het goed mogelijk de ziekte te genezen. De afgelopen vijftien jaar zijn de overlevingskansen voor borstkankerpatiënten aanzienlijk verbeterd en de ontwikkelingen gaan nog steeds door. Het ideale medicijn voor de behandeling van kanker is een middel dat alleen die cellen uitschakelt die kwaadaardig zijn. Ook wel targeted therapy genoemd. Sietse’s doel is eraan bij te dragen dat er voor elke ziekte een goede behandeling is. 

Lees meer over ontwikkelingen in de behandeling van borstkanker op https://www.roche.nl/sietse-we-wont-rest/.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top