Partner
nieuws

Powered by

Beleggen in zorgwoningen voor ouderen

Beleggen in zorgwoningen voor ouderen

Het aantal ouderen dat niet meer zelfstandig thuis kan wonen neemt de komende jaren alleen maar toe. Zorgwoningen voor ouderen voorzien dan ook in een grote behoefte. Door te beleggen in zorgvastgoed draagt Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) bij aan een betere leefomgeving.

Zorg op maat, voor iedereen bereikbaar, ongeacht iemands inkomen, waar de sfeer huiselijk en gezellig is. De bewoners van het Wildrinkhuis in Hengelo delen zelf hun tijd in en ontvangen bezoek wanneer zij dat willen. Er is ruimte om van alles te ondernemen.
Het is een voorbeeld van een intiem woonzorghuis waar aandacht voor de bewoners vooropstaat. Daarbij is het belangrijk dat de bewoners in de buurt van familie en vrienden kunnen wonen, dichtbij de plaats waar ze zijn opgegroeid of lang hebben gewoond.

Kleinschalig
PFZW belegt in deze projecten via Amvest Living & Care Fund. Amvest is een ontwikkelaar die steeds vaker zorgwoningen bouwt. Het Amvest Living & Care Fund kent een bijzondere filosofie. Het richt zich op wonen en leven voor ouderen met een (zwaardere) zorgindicatie, die mede daardoor niet meer zelfstandig kunnen wonen. Het zijn veilige woonomgevingen met een beperkt aantal bewoners. Kleine gespecialiseerde zorgteams geven de bewoners persoonlijke aandacht en hoogwaardige zorg en dienstverlening.

De afgelopen jaren heeft PFZW via Amvest al kunnen investeren in tientallen kleinschalige zorgvoorzieningen van zorgorganisatie Dagelijks Leven, zoals het hiervoor genoemde Wildrinkhuis. Iedereen kan er terecht, ook mensen met een kleine beurs

Gezondheidszorg
PFZW is ervan overtuigd dat voor een goede oude dag meer nodig is dan alleen een goed inkomen. Naast welvaart is welzijn zeker zo belangrijk. Van je pensioen geniet je pas goed in een wereld waarin de economie duurzaam bloeit, waar er voldoende handen aan het bed zijn en waar zorg en welzijn op hoog niveau staan.

Behalve in hoogwaardig zorgvastgoed, belegt PFZW ook in Nederlandse bedrijven die nieuwe zorgtechnieken en -methodes ontwikkelen. Daarnaast investeren we in farmaceutische bedrijven die een bijdrage leveren aan genezing of vermindering van belangrijke wereldwijde ziektes als hepatitis C, HIV/Aids en vormen van kanker en diabetes. Eind 2017 had PFZW € 3,1 miljard belegd in oplossingen voor gezondheidszorg.

Maatschappelijk rendement
We kijken bij onze beleggingen dus niet alleen naar financieel rendement, maar ook naar maatschappelijk rendement. Met onze beleggingen hebben we het vermogen om de wereld beter te maken. Ons doel is dat in 2020 de CO2-uitstoot van onze beleggingen de helft minder is dan in 2015.

Als relatief grote aandeelhouder proberen we vaak samen met andere grote aandeelhouders verbeteringen voor elkaar te krijgen in de manier waarop de bedrijven waarin we beleggen opereren. We zijn voortdurend met bedrijven in gesprek om ze aan te sporen tot een meer verantwoorde en duurzame productie.

Actief bijdragen aan een betere wereld doen we via Beleggen in Oplossingen. Daarbij gaan we op zoek naar investeringen die naast een goed financieel rendement nadrukkelijk ook maatschappelijk rendement bieden. In die categorie investeren we in bedrijven en projecten die oplossingen bieden voor klimaatverandering, waterschaarste, gezondheidszorg en voedselzekerheid. PFZW wil deze beleggingen over enkele jaren hebben uitgebouwd hebben tot € 20 miljard (eind 2016 was dit nog circa € 10 miljard).

Meer informatie over het beleggingsbeleid van PFZW vindt u hier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top