Partner
nieuws

Nieuwe geneesmiddelen snel beschikbaar voor de patiënt

Nieuwe geneesmiddelen snel beschikbaar voor de patiënt
Jan Sonneveld, Health Policy & Access Manager

Ons doel is dat innovatieve geneesmiddelen zo snel mogelijk bij de patiënten komen die ze nodig hebben. Om een nieuw middel op de markt te mogen brengen, moeten we aantonen dat het toegevoegde waarde heeft en beter is dan het bestaande. Het inzichtelijk maken van die toegevoegde waarde is uitermate boeiend.

Mijn eigen vader is in mijn jeugd overleden aan een zeldzame vorm van kanker. Die aandoening was toen nog niet goed te behandelen. Inmiddels zijn hiervoor betere behandelingen op de markt. Ik geloof in de toegevoegde waarde van innovatieve geneesmiddelen. Dankzij innovatieve geneesmiddelen kunnen mensen leven en werken met een ziekte, waar ze vroeger aan zouden overlijden. Innovatieve geneesmiddelen kunnen ook leiden tot kostenbesparingen, doordat iemand bijvoorbeeld thuis behandeld kan worden, niet geopereerd hoeft te worden of kan blijven werken.

Roche streeft naar value based healthcare, dat wil zeggen zorg die aantoonbaar waarde toevoegt voor mens en maatschappij. Zo worden bijvoorbeeld registers opgezet, die zorgvuldig het gebruik van het geneesmiddel monitoren. Registers maken een goede inschatting mogelijk van de effectiviteit van een geneesmiddel waardoor pay for performance mogelijk wordt. Dat zijn financieringsvormen waarbij alleen betaald wordt als er een klinisch effect is. In onze afdeling wordt elke dag nagedacht over innovatieve manieren om de betaalbaarheid van onze geneesmiddelen te garanderen.

Lees meer over het werk van Jan Sonneveld en zijn collega’s

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Har

5 september 2018

Geneesmiddel ? Moet zijn verschuif medicatie protecol . Patiënt A gebruikt medicatie B maar moet voor de bijwerking van B medicatie C nemen , voor de bijwerking van C zou de Patiënt eigenlijk medicatie E moeten gebruiken. Kortom een enkel zogenoemd geneesmiddel geneest NOOIT de Patiënt.

Top