Partner
nieuws

Powered by

Bootcamps zetten innovaties razendsnel in de zorgmarkt

Bootcamps zetten innovaties razendsnel in de zorgmarkt

Unit4 Healthcare heeft als motto: ‘wij zijn jouw zorgzame collega’. De software en apps van Unit4 moeten de zorgverlener ontzorgen en een behulpzame collega zijn. Hoe dat in de praktijk werkt, laten Unit4 en zorginstelling Carintreggeland op dinsdag 12 maart zien, tijdens een theatersessie op Zorg & ICT in de Jaarbeurs in Utrecht. Zij presenteren dan hun ‘collega’ MeetMattie.

E-health toepassingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Dat is ook logisch, want als we niets veranderen aan de wijze waarop we de zorg organiseren in Nederland hebben we in 2030 één op de vier werkende Nederlanders nodig in de zorg. Maar hoe bedenk je nu iets slims, wat zorgverleners ook écht ondersteunt? Als er iemand weet waar behoefte aan is op de werkvloer, dan is het de zorgverlener zelf wel. Daarom is de basis voor MeetMattie gelegd door meer dan 1200 zorgverleners.

Bootcamps

Een team van Unit4 heeft de toepassing op een innovatieve manier uitgewerkt. Door middel van ‘bootcamps’ speelt het bedrijf in op de veranderende behoefte van klanten. “In een dertien weken durend programma werken we in een team van vier collega's van verschillende afdelingen aan een concept”, legt Chantal van Ginkel, productmanager van Unit4, uit. “De focus ligt op innovatie, snelheid en de betrokkenheid van klanten. Ieder idee dat ontstaat en iedere aanname die we doen valideren we bij klanten.” De nieuwe manier van werken maakt het mogelijk om razendsnel te innoveren. Iedere twee weken is er een ‘sprint review’. “We zijn iedere keer verbaasd over wat we allemaal niet al gedaan hadden”, zegt quality manager Jamie van Dijk, die met Van Ginkel in een scrum team zat. “Bovendien is het superspannend, maar ook hartstikke tof om uit je comfortzone te komen en intensief samen te werken en van scratch af aan te beginnen”, zegt consultant Heike Brandes.

Testen

MeetMattie helpt zorgverleners met de registratie, interpretatie en communicatie van metingen, zoals bijvoorbeeld bloedsuikerwaarden en insuline spuitschema’s. De registratie van de meting gaat met een paar drukken op de knop en de waardes kunnen makkelijk en veilig worden gedeeld met een huisarts of specialist. En met proactieve signalering weet je of de gemeten waardes binnen of buiten de norm vallen. Carintreggeland is de eerste die de toepassing in gebruik heeft genomen. Of beter gezegd: het prototype. Want MeetMattie is nog volop in ontwikkeling. Daarom nodigt Unit4 iedere zorgverlener uit om de toepassing te helpen uittesten. Kijk op www.meetmattie.nl om mee te doen.

Sessies

Unit4 Healthcare organiseert tijdens Zorg & ICT twee theatersessies over innovaties in de zorg. Op woensdag 13 maart, van 10.00 tot 10.30 uur, spreken Olav van de Reijken, general manager Unit4 Healthcare, en Jeroen Kleinjan, voorzitter van de raad van bestuur van Carintreggeland, over focus op innovatie in plaats van ‘keeping the lights on’. Op dinsdag 12 maart, van 15.15 tot 15,45 uur, spreken Chantal van Ginkel, productmanager Unit4 Healthcare, en Carien Morskieft, wijkverpleegkundige en projectmedewerker zorgtechnologie bij Carintreggeland, over MeetMattie en hoe Unit4 Healthcare en Carintreggeland in cocreatie ideeën heeft uitgewerkt tot een volwaardig product. 

Schrijf je in via Unit4 > Zorg & ICT

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top