Partner
nieuws

Powered by

In 3 stappen naar een succesvol generatiepact

In 3 stappen naar een succesvol generatiepact

U wilt een vitaal en evenwichtig personeelsbestand. Dan is het generatiepact een goed idee. Oudere werknemers blijven duurzaam inzetbaar, u bespaart geld en krijgt meer bewegingsruimte in de formatie. Een win-winsituatie. Maar wat komt er allemaal bij kijken? En waar te beginnen? Loyalis Kennis & Consult kan u hierbij helpen.

1.Onderzoek uw organisatie

Er bestaat geen standaard generatiepact. Daarom begint het proces met een onderzoek. Wat voor organisatie heeft u, hoe ziet het personeelsbestand eruit, wat is de financiële ruimte en wat wordt het primaire doel van het generatiepact? Met antwoorden op die vragen kunt u meerdere varianten van het generatiepact bekijken en zien wat de kosten en opbrengsten zijn. Zit er een variant bij die past bij uw organisatie? Dan is het tijd om de generatiepactregeling op te stellen en de details op papier te zetten.

2.Presenteer het plan

Uw personeel kiest voor de regeling. Of niet. Dat hangt af van hoe goed ze geïnformeerd worden. Zorg voor voorlichtingsmateriaal en organiseer bijeenkomsten. Uw medewerkers moeten weten dat de regeling hun veel voordeel – minder werken, meer werkplezier én behoud van pensioen – oplevert.

3.Laat de voordelen zien

Dan volgt een persoonlijk gesprek met een financieel adviseur, want net zoals er geen standaard generatiepact is voor uw organisatie, pakt de regeling ook voor iedere werknemer anders uit. Die wil voor hij deelneemt precies weten waar hij aan toe is. Geef medewerkers de mogelijkheid om hun hele financiële situatie in beeld te laten brengen. Zodat ook duidelijk wordt wat het effect is van zijn keuzes binnen het generatiepact.

Aan de slag?

Loyalis Kennis & Consult is dé expert op het gebied van duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en generatiepactregelingen. Zij helpen u graag met het vormgeven, uitvoeren en evalueren van úw generatiepact. Interesse? Neem vrijblijvend contact op met Loyalis. Dat kan via telefoonnummer 045 579 69 96. Of u stuurt een e-mail aan accountmanagement@loyalis.nl.

Twijfelt u nog?

Download eerst gratis het whitepaper Generatiepact met alle voordelen op een rij

Loyalis, uw partner voor Inkomen & Arbeidsvermogen

Loyalis helpt werkgevers met financiële oplossingen én ondersteuning bij preventie en re-integratie. Lees meer op loyalis.nl/partnerindezorg

.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top