Partner
nieuws

Buitenland biedt duurzame oplossing voor personeelstekorten in de zorg

Buitenland biedt duurzame oplossing voor personeelstekorten in de zorg

De zorgsector kampt met enorme uitdagingen op het gebied van werkdruk en krapte op de arbeidsmarkt. De komende tijd zal dit verder toenemen. Dit terwijl in andere landen enthousiaste zorgprofessionals geen passend werk kunnen vinden. Vanaf vorig jaar weet Yomema de vraag en het internationale aanbod succesvol bij elkaar te brengen.

“Wij voorzien in een deel van de enorme vraag naar personeel in de VVT, vooral voor ziekenhuizen maar tegenwoordig ook steeds meer voor de wijkverpleging”, zegt Stef van Bladel, eigenaar van Yomema, dat staat voor Your Medical Matchmaker. “Het gaat vooral om hoger opgeleide verpleegkundigen, waar zorginstellingen vandaag de dag om staan te springen.” Eigenlijk is het simpelweg een kwestie van vraag en aanbod, maar bij het hele proces van werving en selectie in het buitenland, het leren van de Nederlandse taal, het in Nederland huisvesten en aan het werk stellen, komt ontzettend veel kijken. Het managen van dit totale proces neemt Yomema volledig op zich, legt Van Bladel uit.

Klik

Hoe dat in zijn werk gaat? Van Bladel: “Yomema werft zorgpersoneel vanuit ons kantoor in Madrid in heel Zuid-Europa en vanuit ons kantoor in Polen in heel Oost-Europa. Daarnaast breiden we onze activiteiten momenteel verder uit naar Azië en Afrika. De zorgprofessionals met de meest passende profielen laten we in contact komen met de zorginstellingen. Dat kan op een centraal punt in Europa, bijvoorbeeld Italië of Oostenrijk, maar ook in Nederland bij de zorginstellingen zelf.” Als bij deze netwerkbijeenkomsten een ‘klik’ ontstaat, dan wordt er een uitgebreid assessment afgenomen. Hierbij wordt o.a. gekeken naar taalvaardigheid, zelfstandigheid, leervermogen en gevoeligheid voor heimwee. “Kandidaten die dit assessment succesvol weten te voltooien, krijgen een opleiding aangeboden in groepen van acht tot tien personen. De eerste weken zal dit programma bestaan uit het volgen van Nederlandse taallessen. Daarna zullen de zorgprofessionals naar Nederland komen en maken zij kennis met dagelijkse praktijk, door mee te lopen in een zorginstelling. Hiernaast worden de Nederlandse taallessen vervolgd. Dit traject wordt afgesloten met het staatsexamen.” Yomema regelt alle opleidingen en de inschrijving in het BIG-register. “Maar in overleg met de klant wordt bepaald met welke leerkrachten en methodieken er wordt gewerkt en hoeveel uur er les wordt gegeven”, zegt Van Bladel. Maar na dit traject is de zorg van Yomema niet voorbij. De matchmaker bemiddelt ook in huisvesting en verzorgt buddy-programma’s en –activiteiten, zoals samen naar de sportclub gaan of het volgen van kooklessen.

Duurzame relatie

Voor de buitenlandse zorgprofessional worden geen ingewikkelde detacheringsconstructies opgesteld. Hij of zij komt gewoon in dienst van de vragende zorginstelling. Die betaalt een fee aan Yomema, dat ongeveer vergelijkbaar is met de btw bij een zzp’er, legt Van Bladel uit. Het voordeel voor de zorginstelling is dat ze een duurzame relatie met hun kandidaten aangaan en niet in zee gaan met zzp’ers die op elk moment weer kunnen vertrekken. Van Bladel: “Andersom wil Yomema ook investeren in een duurzame relatie met de zorginstelling. Deze manier van het aanstellen van buitenlands personeel vraagt een flinke investering van alle betrokken partijen, dus het liefst gaan we voor een aantal jaar met elkaar in zee.”

Jong en ambitieus

De eerste groepen zijn nu gestart. Dit jaar wil Yomema elke maand een groep opleiden en daarna zal deze frequentie worden verhoogd. “De instellingen zijn heel tevreden en de verpleegkundigen zijn enthousiast”, zegt Van Bladel. Dat laatste verbaast hem niet. “Ik heb al eerder verpleegkundigen uit het buitenland geworven. Deze zijn allemaal zeer goed terecht gekomen en zijn nu vaak bezig met het verder ontwikkelen tot gespecialiseerde verpleegkundigen of op de SEH.” Bijna alle kandidaten zijn jonge, hoogopgeleide en ambitieuze mensen die in hun eigen land helaas niet tot hun recht kwamen.

De aanpak van Yomema is niet hét antwoord op het nijpende personeelstekort in de zorg, zegt Van Bladel. “Wij vormen maar een deel van de oplossing. We zullen met z’n allen moeten werken aan de kwaliteit van de zorg en de mensen die dit aanbieden. Want gezien de demografische ontwikkelingen vormt dit een structureel probleem. Je ziet het ook al in de rest van Europa. In de gebieden waar we werven, vonden we vroeger honderden kandidaten. Dit neemt steeds verder af. Yomema zal haar blik moeten verruimen naar buiten Europa.”

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top