De Friesland Zorgverzekeraar

Zorg voor iedereen.

Onze organisatie

De Friesland is een regionale onafhankelijke zorgverzekeraar en bepaalt zelfstandig haar beleid en koers. De Friesland is lid van de brancheorganisaties Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en is een autonome divisie binnen het Achmea concern.

Rechtspersonen

De Friesland is een verzameling rechtspersonen met elk een eigen taak en doelstelling. De centrale rechtspersoon is DFZ Tussenholding N.V. Deze voert de werkzaamheden uit voor de overige rechtspersonen. Het personeel, werkzaam voor De Friesland is in dienst van DFZ Personeel B.V.

Andere belangrijke rechtspersonen zijn:

De Friesland Zorgverzekeraar N.V. Voert de Zorgverzekeringswet uit.
De Friesland Particuliere Ziektekostenverzekeringen N.V. Voert de aanvullende verzekeringen uit.
De Friesland Verzekeringen B.V. Houdt zich bezig met assurantiebemiddeling. Via De Friesland worden producten van andere verzekeraars aangeboden. Voorbeelden hiervan zijn de Uitvaartverzekering en de WAO- en ziektewetverzekeringen ten behoeve van Het Beterschap van De Friesland.
Zorgkantoor Friesland B.V. voert de AWBZ uit.
   

Missie

De Friesland Zorgverzekeraar maakt haar ambitie waar om samen met de klant goede zorg en kwaliteit van leven nu en in de toekomst te garanderen. Daarbij zien wij zorgaanbieders als partners.
Hartstocht

We zorgen ervoor dat onze klanten de beste zorg krijgen. Het beste bieden kan alleen met hartstocht en enthousiasme. Onze medewerkers nemen de tijd voor uw problemen. Gaan het gesprek aan met klanten en zorgaanbieders en zorgen ervoor dat de zorg direct aansluit op de behoeftes van de klanten.

Ambitie

We willen de transparantie bevorderen en de kwaliteit van zorg verbeteren. Dit doen we door vooruit te denken en creatief te zijn. Zo stimuleren we nieuwe zorginitiatieven en zoeken samen met zorgaanbieders naar de beste zorg voor u. Uw belang is daarbij altijd ons uitgangspunt.

Nuchterheid

Onze noordelijke nuchterheid bepaalt de keuzes die we maken, en ook de producten die we aanbieden. Goede polissen, zonder poespas en met heldere voorwaarden. Daarom bieden u dus geen onnodige extra's, maar richten we ons vooral op kwalitatief goede zorg.

Samen

Samen met u en waar mogelijk samen met zorgaanbieders zorgen we ervoor dat zorg van hoge kwaliteit, betaalbaar en toegankelijk blijft voor iedereen, nu en in de toekomst.