Fizi

De missie van Fizi is de leden ondersteunen bij het uitbouwen van hun expertise. Daarnaast richt Fizi zich op het ontwikkelen en het profileren van het vakgebied.  Fizi deelt haar kennis met  relevante beleidsorganen, dienstverleners in de zorg en onderwijsinstellingen. Zorgfinancials komen binnen Fizi bij elkaar om kennis te delen of om hun netwerk te vergroten.

Financiële expertise inzetten voor de zorg

Met de circa 900 zorgfinancials die zich bij ons hebben aangesloten is Fizi toonaangevend binnen de beroepsgroep. Doordat de zorgsector zo in beweging is ontstaan telkens nieuwe samenwerkingsverbanden, bijvoorbeeld om efficiency te vergroten. Wij richten ons daarom op deskundigheidsbevordering op zowel het specifieke vakgebied (financieel, bedrijfskundig en informatiemanagement) als op gebieden die aansluiten bij ontwikkelingen in de zorg.

Verbinding op inhoud

Alles dat we doen, doen we samen. Samen als zorgfinancials en samen met partners vanuit de zorg. Dat doen we op tal van manieren. Van ons magazine tot themadagen tot wetenschappelijke onderzoeken. Maar ook in de samenwerking vanuit de sectoren met de koepels en andere stakeholders. Er is ruimte voor ieders inbreng, hoe groot of klein die ook kan zijn.

Kennis delen en ontwikkelen

Kennis is de basis van onze samenwerking. We willen kennis halen, brengen en vermenigvuldigen. Een mooi voorbeeld is de Handreiking Control Framework, waarmee we aan de wieg van de invoering van horizontaal toezicht stonden. In onze strategie hebben we vastgelegd dat alles dat we doen verbonden is met onze wens tot kennisdeling. Zie jij mooie kansen die we samen kunnen waarmaken? laat het ons weten!

Toekomstgericht meedenken en -doen

Koers houden en vooruit kijken is essentieel als je bij wilt dragen aan ontwikkelingen. We houden balans in wat nu moet gebeuren en straks impact gaat krijgen. Zo kunnen we knelpunten inschatten en adviseren we belangrijke spelers in de zorg.

Professionele diversiteit benutten

Diversiteit staat niet alleen voor de sector waarbinnen een zorgfinancial werkzaam is. Het staat voor de persoonlijke expertises van elke persoon afzonderlijk. Iedereen binnen ons netwerk heeft zijn of haar eigen vakinhoudelijke krachten. Bij de ontwikkeling van nieuwe inzichten en samenwerking met partners is die diversiteit wat ons sterk maakt.

Zorgdragen voor de efficiënte inzet van middelen

De administratieve lastendruk is groot in de zorg. Wij geloven dat de vermindering van deze druk groot effect heeft op de efficiënte inzet van middelen. Daarom adopteerden we onder andere process mining in de langdurige zorg als project. We zoeken daarmee en op vele andere manieren naar verlichting van de druk en verbetering van samenwerking binnen de zorg.