Beter Horen

Beter Horen is een toonaangevende audicienketen gespecialiseerd in hoorzorg. Het bedrijf staat al meer dan 100 jaar bekend om de hoge kwaliteit van haar zorg- en dienstverlening en werkt uitsluitend met A-merk hoortoestellen.

Onderdeel Amplifon Groep

Beter Horen maakt deel uit van de Amplifon Groep (met hoofdkantoor in Milaan). Dit is een internationaal concern en wereldwijd marktleider in de hoorzorg en aanbieder van gepersonaliseerde hooroplossingen, zoals hoortoestellen. 

Naast Beter Horen maken in Nederland ook Comfoor en EmiD deel uit van de Amplifon Groep. Comfoor biedt professionele gehoorbescherming (ook otoplastieken op maat) en oplossingen voor gehoorverbetering. EmiD is leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur aan KNO-artsen, audiologen en audiometristen.

Beter Horen heeft 250 eigen vestigingen verspreid over het land. Ook is er een speciale Thuisservice en werkt Beter Horen samen met thuisorganisaties en andere instellingen in de zorg.

Beter Horen voldoet volledig aan het door zorgverzekeraars vastgestelde Keuzeprotocol Hoorzorg en heeft lopende contracten met alle zorgverzekeraars.

Samenwerking KNO-artsen

De audiciens van Beter Horen zijn allemaal StAr gekwalificeerd. Dat betekent dat ze gespecialiseerd zijn om een hoordiagnose te stellen en een hoortoestel of ander hulpmiddel aan te meten. Bij specifieke hoorproblemen wordt nauw samengewerkt met audiologen en KNO-artsen.

Onlangs introduceerde Beter Horen samen met KNO-afdelingen van enkele ziekenhuizen

als eerste en enige in Nederland een innovatieve behandeling van tinnitus (oorsuizen) op basis van Akoestische CR® Neuromodulatie. Deze therapie is ontwikkeld in The Tinnitus Clinic in Londen waar Beter Horen nauw mee samenwerkt.

Eerlijk verhaal vertellen

Beter Horen heeft een hoge klanttevredenheid (gemiddeld een 9) en besteedt veel aandacht aan informatievoorziening en communicatie met haar klanten. Dit doen ze ook door in hun communicatiecampagne een ‘eerlijk verhaal’ te vertellen. Dit gebeurt door vragen van consumenten te beantwoorden en een eerlijk beeld te schetsen ten aanzien van de verwachtingen die mensen mogen hebben van goede hoorzorg.

Preventie gehoorschade

Mensen beter later horen. Dat is de missie die door Beter Horen ruim wordt opgevat. Daarom staat Beter Horen niet alleen voor de individuele belangen van slechthorenden, maar ook voor preventie van gehoorbeschadiging. Dat gebeurt door samen te werken met organisaties als de Nationale Hoorstichting (NHS) en de Stichting Hoormij. Daarnaast ondersteunt Beter Horen de Stichting Eardrop, die zich in zet voor de zorg voor dove en slechthorende kinderen in Kenia en Ethiopië. 

---

Contactpersoon: Helga Thijssen
E-mailadres: helga.thijssen@amplifon.com