Medtronic: Further, Together

Medtronic is een wereldwijd vooraanstaand bedrijf op het gebied van de medische technologie, diensten en oplossingen, en helpt elk jaar de gezondheid en het leven van miljoenen mensen te verbeteren. De medische therapieën richten zich onder andere op de behandeling van meer dan 70 aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes, neurologische aandoeningen, chronische pijn, incontinentie, hernia, obesitas en aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Het bedrijf werd opgericht in 1949 en is inmiddels actief in meer dan 155 landen. In Nederland werken ruim 1.600 mensen aan R&D, productie, distributie en verkoop.

2 mensen per seconde

Het verlichten van pijn, het herstellen van de gezondheid en het verlengen van levens. Dat is de missie van Medtronic. Het afgelopen jaar hebben meer dan 62 miljoen mensen wereldwijd – 2 mensen per seconde – baat gehad bij de verschillende therapieën van Medtronic.

Innovatie

Om deze missie te bereiken, stelt Medtronic innoveren en samenwerken met artsen, ziekenhuizen, verzekeraars en overheden centraal. Zo ontwikkelde het bedrijf ’s werelds kleinste pacemaker: de Micra, en werkt het aan de ontwikkeling van een kunstmatige alvleesklier ter behandeling van diabetes.

Value-Based Healthcare

Medtronic zet haar brede expertise op klinisch, therapeutisch en economisch gebied in om antwoorden te vinden voor de complexe uitdagingen binnen de zorg, die ook rechtstreeks patiënten treffen. Voorbeelden zijn de toenemende kosten, de vergrijzing van de bevolking en de toename van chronische ziekten.

Maar niemand kan dit alleen. Daarom pleit het bedrijf voor Value-Based Healthcare. Voor Medtronic betekent dit dat behandelaars, betalers en leveranciers gezamenlijk en bewust de medisch-technologische oplossingen kiezen, die als onderdeel van een geïntegreed zorgpad daadwerkelijk waarde voor de patiënt toevoegen in termen van meetbaar betere zorgresultaten en een gunstige kosten-uitkomsten balans laten zien.

Nieuwe partnerschappen

Vanuit het besef dat er een grote behoefte is aan een betere balans tussen het verbeteren van toegang tot zorg, het verlagen van behandelingskosten, en het leveren van hoogkwalitatieve zorg, is de divisie Integrated Health Solutions van Medtronic opgericht.

Met Integrated Health Solutions  biedt Medtronic ziekenhuizen ondersteuning die veel verder gaat dan het leveren van medische hulpmiddelen alleen, in een unieke combinatie van expertise op het gebied van procesoptimalisatie en therapiekennis.

In Nederland werkt Medtronic reeds met verschillende ziekenhuizen  samen om hen te ondersteunen bij het creëeren van een center of excellence voor bepaalde behandelingen.

---

Contactpersoon:

Nicole Velthuis
Sr. Manager Communications Medtronic Nederland
Tel: +31.6206.298.45
E-mail: nicole.velthuis@medtronic.com