MRDM

Data is de zuurstof voor innovatie in de zorg. Thema's als value-based healthcare, personalised medicine en big data zijn allen gebaseerd op data. Data leidt tot informatie, informatie leidt tot kennis, kennis leidt tot actie en actie leidt tot verandering.

Privacy en security vormen een integraal onderdeel in discussies over hoe we zorg doelmatiger kunnen maken. Van wie is de data? Wie mag er wat mee doen? Hoe is de privacy van patiënten gewaarborgd? Zijn gegevens herleidbaar?

MRDM staat bekend om diepgaande expertise in data security & privacy. Deze organisatie verzorgt diensten om medische data van zorginstellingen, patiënten en andere data leveranciers te ontsluiten en te verwerken. Zo wordt informatie beschikbaar gemaakt, op basis waarvan alle betrokkenen in de zorg, vanuit hun eigen expertise, beslissingen kunnen nemen.

MRDM is gemachtigd om individuele patiënt-identificerende data te verzamelen en tot informatie te verwerken voor doeleinden zoals personalised medicine, beslisondersteuning, shared decision making en benchmarking, in binnen- en buitenland.

Daarnaast maken Trusted Third Party-diensten het mogelijk om analyses te doen op basis van real-world informatie. Dit is interessant voor onderzoekers.

Verzamelen, verwerken en distribueren van data gebeurt alleen wanneer de dataleverancier daartoe opdracht geeft, en binnen de geldende wet- en regelgeving.

MRDM werkt voor alle ziekenhuizen in Nederland, een groeiend aantal eerstelijns en privé zorgaanbieders, stichting DICA, zorgverzekeraars, de overheid, onderzoeksinstituten en farmaceuten in binnen- en buitenland.

Het gevalideerde en beveiligde platform van MRDM is NEN7510 en ISO27001 gecertificeerd

Wat wilt u weten?

mrdm-logo-groot

Bezoekadressen
Leeuwenbrug 115 | 7411 TH Deventer
Neptunusstraat 23-25 | 7521 WC  Enschede
T +31 88 570 00 50 | E info@mrdm.nl