Roche

Roche ontwikkelt geneesmiddelen en diagnostische hulpmiddelen met als doel het leven van mensen te verbeteren. Met onze geneesmiddelen richten wij ons op aandoeningen die nog veel aandacht behoeven en waar het menselijk lijden groot is, zoals kanker, reuma, MS en hemofilie. Wij ontwikkelen uitsluitend innovatieve geneesmiddelen. Dat zijn geneesmiddelen voor aandoeningen waar nog geen behandeling of geen goede behandeling voor is. Op basis van onze diagnostische hulpmiddelen, bijvoorbeeld voor het onderzoeken van weefsel of genetisch onderzoek, stellen we artsen in staat een scherpe diagnose te stellen. En daardoor de juiste behandeling op het juiste moment aan de juiste patiënt te geven. Personalized healthcare, noemen wij dat.

Toekomstbestendig

Roche is wereldwijd nummer 1 op het gebied van medicijnen tegen kanker. Jaarlijks investeert Roche tussen de 20 en 25 procent van de omzet in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicijnen. In 2016 was dat 9.9 miljard CHF. Daardoor behoort Roche bij de innovatiefste bedrijven met de meeste nieuwe producten in de pijplijn.

Wij zoeken naar duurzame groei en toegevoegde waarde voor al onze stakeholders: medewerkers, investeerders, de maatschappij én patiënten. In 2017 was Roche voor de negende keer nummer 1 in de Dow Jones Sustainability Index in de groep Pharmaceuticals, Biotechnology & Life Sciences Industry.

Missie

Onze missie is Doing now what patients need next.  Al 120 jaar zetten we ons in om doorbraken voor patiënten te realiseren. Daartoe werken wij samen met overheden, ziekenhuizen en andere partners in de gezondheidszorg.

Het hoofdkantoor van Roche is gevestigd in Basel, Zwitserland. Bij Roche Nederland in Woerden werken ongeveer 180 mensen. Roche Diagnostics en Roche Diabetes Care zijn gevestigd in Almere.