ACTUEEL

Zorgmakelaar Nederland en Mien Zorg zijn failliet

De zorgbedrijven Zorgmakelaar Nederland en Mien Zorg uit Beilen zijn failliet. Ruim tweehonderd cliënten gaan op zoek naar een andere zorgverlener en 47 parttime-medewerkers en honderdvijftig freelancers hun werk, meldt het Dagblad van het Noorden.

Bestrijding pgb-fraude wordt bedrijven fataal

Beide bedrijven verleenden thuiszorg die betaald werd uit persoonsgebonden budgetten (pgb's). Sinds enige tijd betalen de zorgkantoren deze pgb's echter niet meer uit aan tussenpersonen maar alleen aan cliënten zelf. Dit om fraude te voorkomen. "Door de verandering in de regels hebben wij al drie ton aan verleende zorg niet vergoed gekregen", zegt directeur Ine Wessels in het Dagblad van het Noorden. Daarom heeft ze de bedrijfsvoering begin deze week stilgelegd. Een deel van het personeel heeft in mei geen salaris ontvangen. 

19 Reacties

om een reactie achter te laten

Bekema

2 juli 2009

Het was te voorspellen dat het niet goed zou gaan met het bureau Zorgmakelaar Nederland. Daar ik al diverse cliënten heb ontvangen welke allemaal een probleem hadden en hebben met het beheer van de PGB gelden. hierover heb ik een brand brief geschreven naar de diverse Zorgkantoren. De reactie hierop is dat de cliënt zelf aansprakelijk is voor zijn PGB en het zelf dienen te beheren , laten zij het beheer over aan derden dan blijft de cliënt hoofdelijk aansprakelijk. er zijn ook goede bureaus die bijvoorbeeld HKZ gecertificeerd zijn.( en dat zijn en er nog maar weinig) die transparant werken en waar bij de cliënt zelf de regie houd over zijn of haar budget.

Het is alleen jammer tenhede dagen daarvoor geen vermelding gemaakt kan worden. Wel is Per Saldo bezig met een keurmerk.

Onze organisatie is HKZ gecertificeerd en is bereid de gedupeerde cliënten bij te staan en wil samen met hen bekijken welke mogelijkheden er voor hun nog overblijven om toch zorg te kunnen blijven ontvangen.

gvd

2 juli 2009

jij en de rest vn je zooitje moeten hun hoofd houden

zorgmakelaar heeft mij harttstikke goede zorg verleent.

dus!

Anonym

2 juli 2009

Wat er ook in de media staat: zorgmakelaar heeft veel goed willen doen. Met de allerbeste intenties zijn wellicht verkeerde beslissingen genomen door direktie en zorgkantoren hebben beleid gevoerd die zorgverlening en vergoeding onmogelijk maakten.Dit faillissement is veroorzaakt door een combinatie van omstandigheden. De medewerkers hebben altijd enorm hun best gedaan.Het lijkt mij wel zo eerlijk dit te vermelden..

Anonym

11 juli 2009

Toch is het daar niet zuivere koek mensen.Je kan iemand de mond willen snoeren omdat jij het er wel geod hebt gehad. Maar bij ons was dat niet het geval.

Nooit overzicht gehad tot van de week. Er was van het budget afgeschreven terwijl de zorgverlener al 3 maanden niet is uitbetaalt. Maar dat termijn is wel op.

klopt toch iets niet. En nu maar hopen dat de client niet in de problemen komt. dat zou niet eerlijk zijn.

Bergsma

18 juli 2009

HalloIk durf wel te zeggen wie ik ben Gewoon marian bergsma en ook ik heb al jaren een pgb.Het is zo makkelijk om te wijzen naar anderen. En fouten zijn er gemaakt.Kan ik over meepraten .maar ik vind het niet eerlijk om alleen maar na Ina of Wim te wijzen.Er zijn er veel meer die er van geprofiteerd hebben. Ze hebben ook goede dingen gedaan en dat mag ook wel eens gezegt worden.

Anonym

27 juli 2009

Het zijn gewoon een stelletje oplichters! Op 22 juni hebben ze nog even €9000,- geincasseerd van mijn rekening, terwijl ze toen allang wisten dat ze failliet gingen. Dat geld ben ik dus kwijt en moet ik wel terugbetalen aan het zorgkantoor. Verder heb ik van mijn Zorgverlener begrepen, dat ze geen enkele rekening betaald hebben. Dus kort samengevat: Ik ben nu in totaal €18000,- schuldig aan mijn zorgverlener en het zorgkantoor. Uiteraard heb ik dit geld niet en kom nu in zulke grote problemen, dat ik mezelf waarschijnlijk failliet moet laten verklaren! Het zijn gewoon een stelletje gewetenloze klootzakken, die geprofiteerd hebben van hulpbehoevenden.

Anonym

12 augustus 2009

Bekema praat ook voor eigen parochie...

over zijn zgn HKZ bv 's zijn ook veel klachten,

bijv over allerlei bijkomende kosten die PedMed berekent en

over hun pedmed vakantiekampen......dat HKZ zegt niks over het geld uit de zakken troggelen van PGB houders en andere vieze praktijken...

Anonym

27 augustus 2009

Eindelijk failliet en terecht.

40 € per uur declareren bij de client voor een ongewenst bezoekje van de zorgconsulente: schande.

Handelingen die je als gediplomeerde best zelf kunt/mag doen laten doen door diezelfde dure zorgconsulente:ook schande.

Client die nog nooit (al 3 jaar niet) een overzicht van haar pgb bestedingen kreeg. En toen we daar achter kwamen en er achteraan gingen: een grote puinhoop, volkomen ontransparant!

Dezelfde dure zorgconsulenten: hebben na 6 maanden nog geen oplossing voor een vraag gevonden.

etc. etc. etc. En dan een mooi nieuw kantoor willen bouwen: kapsones!!!

Anonym

18 januari 2010

Geen woorden voor!

Mijn broer is ook opgelicht door de zogenaamde ' zorgmakelaar Nederland' Ze hebben hem met dwant gevraagd om te tekenen op moment dat hij ontoerekeningvatbaar was.Ze hebben gebruik gemaakt van zijn pgb budget en er is geen enkel zorg betaald voor hem. Nu moet hij 15000 euro betalen en hoe dat is nog de vraag??

Moet hij een bank beroven?? Dit is toch niet normaal meer!

En dan is de client aansprakelijk?Voor de mensen die hetzelfde hebben mee gemaakt. Wat hebben jullie gedaan en wat zou een slimme aanpak zijn?

dommisse

28 februari 2010

Als ik lees dat mw ina wessels lekker op vakantie gaat , dan komt er wel zo'n machteloos gevoel in me op!! Wij kunnen ophoesten wat de zorgmakelaar heeft gebruikt [ lees: misbruikt].Ook bij ons is er een geweldig bedrag nog afgeschreven toen ze wisten dat het fout ging.

De kwetsbare worden zo dubbel gepakt!!Nu hebben we de afrekening binnen: of we maar even 12.000 euro terug willen betalen aan het zorgkantoor.Ook wij hebben niet tot nauwelijks fatsoenlijke verantwoordingen gekregen over het besteedde budget.

En werden iedere keer gerustgesteld door de consulentes.

Als er iemand goede suggesties heeft om dit aan te pakken.....

Be my guest!!!

I.KLare

3 maart 2010

Ook ik ben gedupeerd door de " zorgmakelaar, mienzorg " zij hadden mijn PGB in beheer in 2007/2008 en nu krijg ik hoge rekeningen van het Zorgkantoor (Aegis) +2500 euro , of ik die even wil terug storten want ik draag de verantwoording voor mijn PGB, wat een oplichters, ik weet hier niks van, alles werd geregeld door een tussenpersoon en ik zette dus mijn handtekening, meer weet heb ik er niet van.

Al het geld ging naar de zorgmakelaar en uiteindelijk toen mienzorg ook failliet ging zat er nog 1108 euro in hun pot, dus ik heb nooit geen cent hiervan ontvangen.

Nu gaan zij dreigen met een deurwaarder enz...

Ik heb een advocaat pro-deo ingeschakeld, ik ben op van de zenuwen hierdoor.

Wie kan mij raad geven? In de telegraaf van 2009 toen Mienzorg failliet ging stond dat een advocaat genaamd Reiziger de gedupeerden ging helpen.

Wie weet meer van deze man, telefoonnr. woonplaats. enz....

Anoniem

21 februari 2011

Hier hetzelde verhaal...20.000 euro geincasseerd van mijn PGB , waarvan 10.000 een week voor ze failliet gingen! Geen enkele rekening betaald aan mijn zorgverlener. Ze hebben overigens wel facturen gemaakt voor een gedeelte van het bedrag, deze zijn dus ook nog vals, want mijn zorgverlener heeft NIETS ontvangen! Het zorgkantoor wil inderdaad 20.000 euro van mij terughebben, logisch! Maar mijn zorgverlener wil ook 20.000 euro van mij hebben voor de verleende zorg..dus ik heb nu een schuld van 40.000 euro...Ik weet echt niet hoe ik hier uit moet komen! Als iemand nog een goede pro deo advocaat weet! Graag!!!!!

Anoniem

27 april 2011

Dhr. Bekema.....beetje jammer dat uzelf hier zo reageert....
U weet alles van verdwijnende PGB gelden...

En hier de onschuld een beetje uithangen. Jullie zullen vast ook wel goed werk verrichten maar van een goede transparante administratie is bij jullie geen spraken waardoor ook ik het zorgkantoor terug kan betalen. En dan de houding van dhr. Bekema....om misselijk van te worden!

Bos

20 november 2012

Ynte Bekema zijn PEDMED bv is nu eindelijk failliet,
het gesjoemel met pgb gelden was al jaren bekend,
zorgkantoor Menzis weet dat allang,maar de pgb gelden zullen wel niet meer achterhaald worden.

Faillissement Pedmed Employ Zorggroep Bv te Tolbert

http://www.faillissementsdossier.nl/nl/faillissement/532239/pedmed-employ-zorggroep-bv.aspxhttp://www.plasbossinadeadvocaten.nl/hoofdmenu/faillissementen/faillissementsverslagen/pedmed-employ-zorggroep-bv

Bestuurder en enig aandeelhouder van Pedmed Employ
Zorggroep B.V. is Sylvius Holding B.V., gevestigd te
9351 RZ Leek aan de Geert Valkeshof 40. De enig
aandeelhouder en bestuurder van Sylvius Holding B.V.
is Y.A.R. Bekema, wonende op voornoemd adres

De Stichting Medzorg werd opgericht in 2006. Deze
stichting hield zich ondermeer bezig met het beheer van
zogenaamde PGB’s (Persoonlijk Gebonden Budgetten).
Op een gegeven moment is gebleken dat de besteding
van de gelden die door de Stichting Medzorg werden
beheerd niet konden worden verantwoord.
Dientengevolge ontstond er een vordering van diverse
budgethouders op de stichting ten bedrage van ruim
€ 250.000


Het is de curator bekend dat begin 2011 in ieder geval
één aangifte wegens oplichting tegen de stichting is
gedaan.

Anoniem

23 november 2012

ik vindt het laf om hier je gal te spuien over ynte bekema.
vooral omdat hij geen verweer kan geven omdat er geen namen bekend gemaakt worden. dit vind ik ziekelijk. ik weet dat Ynte een zorgverlener is in hart en nieren, en heeft alrijd voor iedereen klaar gestaan.en vele mensen uit de problemen geholpen. dat het mis is gegaan kan ook zijn oorzaak hebben aan derden of wellicht het personeel. Ynte is al mee dan één jaar afwezig wegens gezondheids redenen. en is niet in staat te communiseren

dus als je commentaar hebt op de persoon doe er dan je naam bij dan kan ik hierop reageren.

een voormalig werknemer

Anoniem

3 maart 2013

tjonge , tjonge wat een gal spuiterij. Ik weet zeker dat Ynte Bekema zich al jaren heeft ingezet voor zijn cliënten . Dat hij door zijn ziekte de laatste 2 jaar bijna niet aanwezig kon zijn terwijl hij wel voor vervanging had gezorgd zegt genoeg.
in de laatste twee jaar is het misgegaan. berichten over zelfverrijking moet ik ten stelligste tegen spreken. Ynte Bekema heeft een huur huisje en een oude auto en totaal geen luxe. heeft dit ook nooit gehad. alles wat hij had heeft hij in de zaak gestoken. Ik wil niet ontkennen dat er wel eens een verkeerd besluit is genomen , maar waar gebeurd dat niet , dat niet iedereen een tevreden gevoel heeft , tja er zijn altijd mensen die nooit tevreden zijn. Ynte heeft zo veel mensen geholpen vaak uit eigen zak betaald en daarna zie je ze niet weer. Dat heeft hij niet verdient. dat het allemaal beter had gekund daar ben ik het mee eens. Ten slotte, mede dankzij de zelfstandig zorgverlener die Pedmed hebben gebruikt om cliënten voor zichzelf te winnen en dat waren er de laatste twee jaar nog al wat wil ik zeggen bedankt dat ik mijn baan ben krijt geraakt

Anoniem

13 augustus 2013

De bovenstaande anonieme reacties zijn door de heer Bekema zelf geschreven.Ach, wat een zielige vertoning Ynte Bekema. Je verraad jezelf telkens weer. Blijf je nog steeds je eigen handen boven je hoofd houden? Hou toch op! Je hebt voor het faillissement alle pgb gelden op eigen rekening gestort. Het bewijs is aanwezig. Medewerkers hebben jou aangesproken op je gedrag en handelen. En ja de medewerkers zijn dankzij jouw handelen en gedrag hun baan kwijt. Jammer!

Anoniem

13 augustus 2013

Helaas moet ik anoniem reageren, er loopt nml een rechtzaak tegen Ynte Bekema. Ik vind het jammer dat Pedmed failliet is, ik was over de medewerkers altijd zeer tevreden. En ik vind het jammer dat deze mensen door een faillisemetn op straat staan. Ynte heeft zich altijd als psycholoog neergezet, ik dacht ook dat het zo was. Maar Ynte was en is helemaal geen psycholoog!.. Door gebruik te maken van deze titel heeft hij mij en ook andere cliënten en ik denk ook zijn eigen medewerkers misleid. Ik vind het walgelijk dat er wordt geschreven dat hij tijdens zijn ziekte voor vervanging heeft gezorgd en dat d schuld voor het slecht gaan van de zaak niet bij Ynte ligt. Hij geeft hiermee zijn eigen zus de schuld die samen met alle andere medewerkers keihard heeft gewerkt om de rotzooi die Ynte heeft gemaakt op te ruimen. Ik kwam regelmatig op kantoor en heb met iegen ogen gezien hoe hard deze mensen werkten om de zaak overeind te houden. Ik heb respect voor de jonge secretaresse die veel heeft moeten incasseren, wat werkte die meid hard. Zelf tijdens zijn 'ziekte' bleef hij de boel verzieken. Hij is geen psycholoog maar een psychopaat.Hij kwam er altijd mee weg omdat de prooi (client) een zwakkere in de samenleving was. Ik heb helaas door zijn toedoen een enorme pgb schuld, helaas had ik te veel vertrouwen in deze man. En ik hoop daze ook weer terug te krijgen want ik ben niet haat dragend maar keur zijn gedrag en handelen niet goed. En ja hij woont in een huur huis, nou en?? wat is daar mis mee?? Wij wonen met ons gezin ook in een huurhuis. Hij zegt er niet bij dat ie met de pgb gelden een zeilboot heeft waar ie elke weekend mee zeilt. Ik ben boos maar heb ook medelijden met deze man, hij heeft zelf hulp nodig.

B.van krijnsen

3 oktober 2013

wat is iedereen Flink om iemand onderuit te halen. ik ken deze persoon niet. maar heb het vermoeden dat hier een hetze is ontstaan zonder dat iemand weet hoe de vork pressies in de steel zit. . als je toch iemand te kakken wilt zetten doe het dan met onder je eigen naam dan kan de aangeklaagde een weerwoord voeren.

ik schrijf dit om dat ik mij erg aan deze vorm van anoniem iemand te kakken zetten in de sociale media

Top

Skipr is een uitgave van Bohn Stafleu van
Loghum, onderdeel van Springer Media.