• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Home
  • Nieuwsbrief
Skipr

Het laatste zorgnieuws, eerst

  • Inloggen
  • Nieuws
  • Opinie
  • Podcast
  • Video’s
  • Quarterly
  • Thema’s
  • Events
  • Vacatures
  • Partners
  • Skipr99
Opinie
Home › Blogs
Vrijdag 5 augustus 2022
Marieke Stork en Diana Kole:

In een lerend netwerk doe je méér dan leren

Managers, laat medewerkers aansluiten bij een lerend netwerk. Dat levert zoveel meer op dan alleen geleerde lessen! Marieke Stork en Diana Kole, netwerkmanagers van het eerste uur, kunnen het weten. Ze hebben samen al heel veel netwerksessies begeleid. In deze blog gaan ze in op de rol en positie van deelnemers aan een lerend netwerk. Want die krijgen een flinke boost.

Lees verder

Dinsdag 2 augustus 2022
Dianda Veldman:

Meer grip op je eigen gezondheid

Nederland kent een aantal succesvolle digitale zorgtoepassingen, aldus Dianda Veldman. En daar mogen we best trots op zijn.

Lees verder

Maandag 1 augustus 2022
Carin Gaemers:

Focus op de uitvoering

Afgelopen mei waarschuwde de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) nogmaals dat de kwaliteit van de zorg snel zal afnemen als we haar niet fundamenteel anders organiseren. We schrijven vijf jaar na het manifest Scherp op Ouderenzorg.

Lees verder

Donderdag 28 juli 2022
Hugo Keuzenkamp:

Het menselijk tekort

Hebben we een tekort aan mensen in de zorg, of lijden we aan een menselijk tekort? U weet het natuurlijk al. Mensen zat. Alle arbeidsmarkttekorten, ook het personeelstekort in de zorg, verdwijnen als sneeuw voor de zon als de arbeidsdeelname in ons land gelijk zou zijn aan die in de buurlanden. Niet in personen gemeten, maar in voltijdbanen uitgedrukt. Het menselijk tekort is dat we liever hedonist zijn dan de boterhamtrommel in het zweet des aanschijns open te maken.

Lees verder

Maandag 25 juli 2022
Antonie Kerstholt:

Zorgprofessionals in ggz vallen terecht over zoveelste blunder van NZa

Er is nog maar zo weinig over van onze ooit zo geroemde rechtsstaat waarin privacybescherming en het medisch beroepsgeheim goed geborgd waren. Op een verdere ondermijning daarvan door incompetente ambtenaren bij de NZa, dat per 1 juli het verstrekken van privacygegevens van ggz-patiënten verplicht stelt, zit niemand te wachten.

Lees verder

Donderdag 21 juli 2022
Joanne Kellermann:

Een grillig kwartaal, maar we staan er wat beter voor

Vandaag maken we onze resultaten bekend over het tweede kwartaal van dit jaar. Die resultaten laten net als het vorige kwartaal tegenstrijdige cijfers zien: we verloren veel geld, maar toch staan we er een stuk beter voor. Hoe kan dat?

Lees verder

Vrijdag 15 juli 2022
Jos Smeenge:

Verbeter de beschikbaarheid van ‘bijzondere jeugdhulpvormen’

In de serie ‘institutionele uitdagingen in de zorg heeft adviesbureau EHdK in samenwerking met verschillende (oud-)bestuurders uit de gezondheidszorg acht institutionele uitdagingen geïdentificeerd en een uitwerking gemaakt van oplossingen hiervoor. In deze blog schrijft adviseur Jos Smeenge over het thema schaarse voorzieningen in de jeugdhulp.

Lees verder

Donderdag 14 juli 2022
Andrew Leon:

Drie manieren om verpleegkundigen vrij te spelen van logistieke taken

In heel Europa verergert het tekort aan verpleegkundigen de uitdagingen van de Covid-crisis, zoals de toegenomen wachtlijsten voor patiënten en de wereldwijde beschikbaarheid van producten. Het is een al te vaak voorkomend probleem. De toeleveringsketen speelt hierin een rol. Vijftien tot twintig procent van de capaciteit van verpleegkundigen wordt besteed aan het beheren van voorraden in plaats van zich te concentreren op klinische kerntaken.

Lees verder

Vrijdag 8 juli 2022
Eva Koerselman:

Duurzame oplossingen: gescheiden inzamelen van incontinentiemateriaal

Afgelopen jaar hielden we bij Interzorg een pilot met het gescheiden inzamelen van incontinentiemateriaal. En met succes: de werkwijze wordt doorgevoerd in de hele organisatie.

Lees verder

Donderdag 7 juli 2022
Joanne Kellermann:

Extra actie tegen klimaatverandering

De wereldwijde strijd tegen klimaatverandering gaat te langzaam, blijkt keer op keer uit internationaal wetenschappelijk onderzoek. Als we zo doorgaan, halen we de klimaatdoelen van Parijs niet. De aarde warmt dan flink meer op dan de afgesproken 1,5 graad. Er moet dus veel meer gebeuren. Als grote belegger voelen we bij PFZW die verantwoordelijkheid ook. Daarom hebben we onze klimaatdoelen aangescherpt.

Lees verder

Woensdag 6 juli 2022
Marcel Haverkamp:

Bestuurders, ga nú in gesprek over je menselijk kapitaal

Veel zorg- en welzijnsorganisaties voeren nog geen brede dialoog over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dat is verontrustend. Want de huidige situatie vraagt om onorthodoxe oplossingen die je alleen sámen met anderen kunt bedenken en uitvoeren. En die vooral ook tijd kosten.

Lees verder

Dinsdag 5 juli 2022
Milena Babovic:

De huisartsenzorg draait door – achter de schermen

Gisteren stuurde ik mijn huisarts een berichtje om haar te bedanken voor de tijd en aandacht die zij aan mij en mijn gezin heeft besteed als we haar nodig hadden. Dat was vaker langer dan de 10 minuten die de huisarts per consult heeft.

Lees verder

Vrijdag 1 juli 2022
Jan van der Eijk:

Horizon verbreden

Op 7 juni werd, net als elke zes maanden, een nieuwe Horizonscan Geneesmiddelen gepubliceerd door het Zorginstituut Nederland. Voor wie niet (goed) bekend is met dit rapport: het geeft een overzicht van nieuwe geneesmiddelen die in de komende twee jaar op de markt worden verwacht. Daarnaast brengt het in beeld welke medicijnen de komende periode uit patent gaan.

Lees verder

Donderdag 30 juni 2022
Robert Kreis:

Sturen op zelf veroorzaakte calamiteiten, het bestuursmodel van de overheid

De stikstofcrisis, het vluchtelingenprobleem, de woning schaarste en nog vele andere maatschappelijke problemen zijn ontstaan door gebrek aan beleid vanuit de overheid. Helaas niet alleen door gebrek aan beleid maar ook door een tekort aan expertise. Rijkswaterstaat gaf het onlangs toe: door de afwezigheid van eigen specialisten is de renovatie van de Afsluitdijk op een miljarden strop uitgelopen. Opdrachten verlopen via het uitbesteden van werk aan managementbureaus waardoor afstemming en verantwoordelijkheden onduidelijk worden.

Lees verder

Maandag 27 juni 2022
Joanne Kellermann:

Pensioen een beetje omhoog

We moeten allemaal steeds meer afrekenen bij de kassa van de supermarkt, de pomp en onze energieleverancier. Als je pensioen dan stilstaat, ga je er ieder jaar een beetje op achteruit.

Lees verder

Vrijdag 24 juni 2022
Derkje Andrée Wiltens:

Wachtlijsten in de zorg wegwerken? Leer van de aanpak in andere sectoren

Al jarenlang kampen diverse deelsectoren van de zorg met wachtlijsten. Jeugdzorg, gz en ggz, verpleeghuiszorg, gehandicaptenzorg; overal staan cliënten lang op een wachtlijst. Soms zo lang dat ze vanzelf promoveren tot spoedgeval, waardoor de mensen op de reguliere wachtlijst nog langer moeten wachten. Alle betrokken stakeholders kennen het probleem, kennen ook schrijnende praktijkvoorbeelden, maar toch blijft geld altijd een issue. Daarom is het tijd om dit thema niet langer te bekijken door de kostenbril, maar door de bril van brede maatschappelijke opbrengsten.

Lees verder

Donderdag 16 juni 2022
Egge van der Poel:

Dromen van een ideale zorgwereld: data, durven en… stoppen

In dromen verwerken we opgedane indrukken uit de werkelijkheid, maar creëren we ook nieuwe werkelijkheden. In mijn dromen over zorg knopen we data moeiteloos aan elkaar, zijn we radicaal transparant over kwaliteit, volgen we de behoefte van de patiënt, zijn er geen onnodige hobbels rondom privacy en adoptie van nieuwe technologie en zijn we eerlijk over wat er wel en niet kan. Droomt u een stukje mee?

Lees verder

Dinsdag 14 juni 2022
Else Stapersma:

Regels die wel werken

‘Het pijnpunt van de zorg bezien door een lullig slangetje.’ Dit was de kop boven een treffend artikel over regeldruk in de Volkskrant van 21 mei jl. Het blaaskatheter als hulpmiddel waarin alles samenkomt, als het om die verfoeide regeldruk gaat.

Lees verder

Maandag 13 juni 2022
Robert Kreis:

Over wetenschap, onderzoek en meningen

Sinds kort staan “wetenschappers” helaas onder druk en worden publiekelijk aangevallen over hun rol en maatschappelijke positie. Bij discussies over complexe onderwerpen zoals Corona, vaccinatie maar ook de klimaat-problematiek wordt de waarde van wetenschap ter discussie gesteld. Opmerkelijk is de uitroep dat “wetenschap is ook maar een mening” is.

Lees verder

Vrijdag 10 juni 2022
Joanne Kellermann:

Investeren in de zorg

Het pensioengeld van werknemers en gepensioneerden zetten wij aan het werk om het te laten groeien. Dat is nodig, want het grootste deel van de pensioenen betalen we uit de beleggingsopbrengsten. Bij die beleggingen kijken we daarom altijd naar een goed rendement tegen een verantwoord risico. Maar we kijken ook verder: we willen met onze beleggingen ook positieve maatschappelijke impact hebben. Denk aan klimaat, milieu en mensenrechten. Én aan de zorg. Want wat is er nou mooier dan het pensioengeld van zorgwerkers te laten groeien door het te investeren in de zorgsector?

Lees verder

Woensdag 8 juni 2022
Gert-Jan Ludden:

Bestuurders zijn geen crisismanagers

Als de coronacrisis, de aardbevingsproblematiek, de toeslagenaffaire en de vluchtelingencrisis ons iets duidelijk maken is het wel dat onze bestuurders geen crisismanagers zijn. Ze polderen teveel, zijn zich veelal niet bewust van de urgentie van de zaak, communiceren vanuit de reputatiegedachte en zijn niet opgeleid om onder stressvolle omstandigheden de juiste besluiten te nemen.

Lees verder

Dinsdag 7 juni 2022
Marc van der Meer:

Stagenda: De wond in de ogen kijken

Het leren van authentieke beroepstaken is hét onderscheidende kenmerk van beroepsonderwijs. Iedere stage moet een klein beetje pijn doen, dan wordt het een uitdagende en fysiek doorleefde leerervaring.

Lees verder

Vrijdag 3 juni 2022
Ton Coenen:

Mijn droom? Alle infectieziekten Nederland uit

Tijdens de coronapandemie wasten we onze handen stuk, hielden we 1,5 meter afstand van mensen die we liever dichtbij hadden gehad,  droegen we mondkapjes en in een recordtempo nam 84 procent van de mensen een vaccinatie. We wilden voorkomen dat we besmet werden met het coronavirus. En dat alles gebaseerd op een simpele redenering: ik wil niet ziek worden en mijn geliefden niet ziek maken en ik doe wat ik kan om dat te voorkomen. Preventie in zijn puurste vorm. Ons vaccinatiestelsel is een kostbaar bezit, maar … alles van waarde is weerloos.

Lees verder

Woensdag 1 juni 2022
Gerard Schouw:

Medische preventie verdient plek in Preventieakkoord

In de Hoofdlijnenbrief van de VWS-bewindslieden tel ik maar liefst 24 keer het woord ‘preventie’. Fantastisch om te zien dat dit thema steeds hoger op de politieke agenda komt. Maar spijtig dat de term ‘medische preventie’ niet één keer opduikt in de brief. Het commissiedebat VWS op 7 juni biedt nieuwe kansen!

Lees verder

Dinsdag 31 mei 2022
Mieke van der Biezen:

Technologie in de gehandicaptenzorg: ligt de oplossing voor tekorten voor het grijpen?

Recent bracht adviesbureau Gupta Strategist een kritisch rapport uit waarin zij stelt dat technologie dé oplossing is voor het personeelstekort in de zorg. In 2031 zou met de inzet van de juiste technologie het tekort aan zorgpersoneel in ziekenhuizen en VVT (bijna) opgelost moeten zijn.

Lees verder

Maandag 30 mei 2022
Peter Lagendijk:

Bij deeltijd werken in de zorg is niemand gebaat, stop ermee

In zorg en onderwijs, waar veel vrouwen werken, is parttime werken gebruikelijk. Volgens Eurostat (2016) werkt bijna driekwart van de Nederlandse vrouwelijke werknemers in deeltijd. Het zal op dit moment weinig anders zijn. De indeling van werkzaamheden zijn er op ingesteld; de vraag naar arbeid is op uurbasis.

Lees verder

Vrijdag 27 mei 2022
Joanne Kellermann:

Fitte ideeën

In de zorg en in het welzijn werken gedreven en betrokken mensen, die iedere dag (en vaak ook in de nacht) voor anderen klaarstaan. Dat geeft veel voldoening, maar het werk is ook zwaar. De werkdruk en het ziekteverzuim zijn hoog. Daarom lanceerden we onlangs De Fitte Top 100, samen met PGGM&CO en zorgverzekeraar IZZ.

Lees verder

Dinsdag 24 mei 2022
Martin van Berloo:

Van meer, naar minder meer, naar minder personeel

In de onlangs verschenen Hoofdlijnenbrief ‘Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg schetst Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport, de hoofdlijnen van haar arbeidsmarktbeleid voor zorg en welzijn in de komende jaren.

Lees verder

Maandag 23 mei 2022
Robert Kreis:

Kostprijzen kunnen zorgkosten in het gareel krijgen

Terecht is er veel kritiek op het DBC-systeem. De invoering is gepaard gegaan met een explosieve kostenstijging. Beheersing van de zorgkosten lukt tot nu toe alleen met macro-budgettaire plafond kortingen. Niet bepaald in overeenstemming met de zo gewilde “zorg-markt”.

Lees verder

Vrijdag 13 mei 2022
Robert Kreis:

Patiënt ‘Gezondheidszorg’ is ernstig ziek

Als voormalig chirurg weet ik hoe belangrijk kennis van zaken, een adequate opvang en de juiste instrumenten zijn. Wanneer een ernstig zieke patiënt binnenkomt is het stellen van de juiste diagnose van het ziektebeeld en het klaarstaan van een getraind en gemotiveerd behandelteam van levensbelang. Stel U voor dat er gewerkt zou moeten worden zonder een diagnose en een behandelteam dat is samengesteld uit personeel van allerlei afdelingen en niet goed weet wat het moet doen?

Lees verder

Woensdag 11 mei 2022
Dianda Veldman:

Waarom je patiëntgegevens wél meteen moet delen

Ik hoor het helaas maar al te vaak, ook in mijn directe omgeving: iemand is ziek, heeft een onderzoek ondergaan en wil de uitslagen inzien in het patiëntportaal. Maar helaas: die gegevens zijn niet te vinden. Wacht u maar even, is de onuitgesproken boodschap. De dokter heeft even tijd nodig.

Lees verder

Dinsdag 10 mei 2022
Jelle Boonstra:

Wet BIG 2.0 kan katalysator zijn voor betere arbeidsmarkt

Er komt meer onderzoek naar de werking van de Wet op de Beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG). Minister Kuipers (VWS) kondigde dit onlangs aan als reactie op een uitgebreide studie van adviesbureau Ecorys over de wet.

Lees verder

Maandag 9 mei 2022
Jac de Bruijn:

Personeelstekort vergt herijking van onze zorgkwaliteit

Nederland komt handen tekort om de zorg te bieden die het gewend is en dat weten we al een tijdje. Het personeelstekort in de zorg wordt alleen maar groter. Het kabinet toont nog onvoldoende daadkracht en legt verkeerde accenten. Hoogste tijd dat beleidsmakers en kwaliteitsinstituten de kwaliteit van onze zorg herijken.

Lees verder

Woensdag 4 mei 2022
Douwe Hatenboer:

De volgende stap in netwerkzorg

Samenwerken is één van de speerpunten in de zorg en een belangrijk onderdeel in het hoofdlijnenakkoord. Alleen door goed samen te werken kan antwoord geboden worden op de personeelstekorten en de kostendruk. Maar hoe geef je samenwerking vorm en hoe vind je de balans tussen de korte en lange termijn? En wat vraagt een volgende stap van de eigen zorginstelling?

Lees verder

Dinsdag 3 mei 2022
Femke de Wit:

Persoonsgerichte zorg moet kloof met toezicht nog overwinnen

In de bestuurskamers praat men al jaren over persoonsgerichte zorg. De mensen om wie het gaat nemen echter nooit deel aan dat gesprek. De afstand tussen toezichthouders en de mensen die geraakt worden door hun beslissingen is onverminderd groot. Dat moet veranderen.

Lees verder

Maandag 2 mei 2022
Manon Kleijweg:

Minister Helder, er is helemaal geen gebrek aan ggz-personeel

Momenteel lopen in Den Haag besprekingen over het Integrale Zorgakkoord (IZA). Daarin worden de grote lijnen van het regeerakkoord aangaande de zorg gedetailleerd ingekleurd. Voor de ggz heeft Conny Helder, minister van Langdurige Zorg en Sport, hierin de leiding.

Lees verder

Vrijdag 29 april 2022
Lex Geerts:

Duurzaamheid in regelgeving

Duurzaamheid is een hot item, ook in de zorg. Er is een ontwikkeling gaande naar een duurzaamheidscultuur. Er is al flink wat regelgeving over dit onderwerp, zoals de Wet Milieubeheer, Klimaatwet, Wet Natuurbescherming, Omgevingswet, Energiewet, Woningwet, etcetera. Ook voor de zorg is deze regelgeving in meerdere of mindere mate relevant. Maar er is meer op komst. Diverse Europese regels gelden al of moeten ook door Nederland omgezet worden naar nationale wetgeving.  Waar moet je allemaal rekening mee gaan houden?

Lees verder

Donderdag 28 april 2022
Jan Willem Spijkman:

Arbeidsmarktkrapte bereikt hoogtepunt

Onlangs werden nieuwe cijfers van het CBS met betrekking tot de arbeidsmarkt bekendgemaakt. De arbeidsmarkt verkrapte verder in het vierde kwartaal 2021. Voor veel bedrijven en instellingen in nagenoeg alle sectoren is het weer moeilijker geworden om goede nieuwe werknemers te vinden.

Lees verder

Maandag 25 april 2022
Antonie Kerstholt:

Noem het beestje bij de naam, passende zorg is wel een bezuinigingsmaatregel

Met het concept “passende” zorg moet worden voorkomen dat de zorgkosten in 2040 op 140 miljard euro uitkomen. Marjan Kaljouw, bestuursvoorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit, noemt de invoering van de door haar bedachte “passende” zorg absoluut geen bezuinigingsoperatie. Ze gelooft dat passende zorg als een meerwaarde kan worden gelabeld. Waarom worden verzekerden en zorgprofessionals  met zulke positieve uitlatingen over een harde bezuinigingsmaatregel voor de gek gehouden?

Lees verder

Donderdag 21 april 2022
Joanne Kellermann:

Tegenstrijdige cijfers

Vandaag publiceren wij onze cijfers over het eerste kwartaal van 2022. Met die cijfers is iets geks aan de hand. Ze lijken op het eerste gezicht tegenstrijdig: we behaalden de afgelopen maanden flink negatieve rendementen, maar we staan er aan het eind van het eerste kwartaal tóch beter voor.

Lees verder

Vrijdag 15 april 2022
Rens Rozekrans:

Fraude in de zorg: instappen is te makkelijk

De Algemene Rekenkamer heeft een kritisch rapport gepubliceerd over fraudebestrijding in de zorg. De belangrijkste conclusie is dat zorgfraudebestrijding in de praktijk niet of nauwelijks doeltreffend is.

Lees verder

Woensdag 13 april 2022
Bellis van den Berg:

Zorgregistraties als deel van de oplossing

Uit een onderzoek naar beleidsopties, dat Actiz recentelijk liet uitvoeren, blijkt dat het verlagen van de administratieve lasten substantieel kan bijdragen aan het oplossen van het arbeidsmarkt probleem (Opties onder de loep, SiRM, januari 2022). Maar naast het beperken van administratieve lasten kan juist ook het benutten van zorgregistraties een deel van de oplossing zijn.

Lees verder

Maandag 4 april 2022
Karik van Berloo:

Hoe zit het met de vergoeding van zorg aan vluchtelingen uit Oekraïne?

De komst van vluchtelingen uit Oekraïne naar Nederland betekent dat een deel van de Oekraïners ook zorg van Nederlandse zorgaanbieders nodig zal hebben. Hoe wordt de zorg aan vluchtelingen uit Oekraïne bekostigd?

Lees verder

Vrijdag 1 april 2022
Huub Zijlstra:

Het zorgproces anders bekeken

Vaak zijn er geluiden: ‘Hoezo PostNL en zorg? Wat doen zij dan aan zorg?’ Soms klinkt het zelfs: ‘Zij zijn niet één van ons.’ Maar… de vragen die op de zorg afkomen, dwingen om op een andere manier naar het zorgproces te kijken. 

Lees verder

Donderdag 31 maart 2022
Sandra Schruijer:

Zonder wrijving geen glans: over het spannende van samenwerken

In mijn rol als actieonderzoeker en organisatieadviseur aangaande samenwerking tussen organisaties, voel ik mij een gezegend mens: ik kom vrijwel uitsluitend welwillende, enthousiaste en verstandige mensen tegen. Ondanks die passie, goede wil en hersenen, ervaren ze samenwerken als een hele opgave – een ervaring waar ze niet op waren voorbereid.

Lees verder

Woensdag 30 maart 2022
Jean-Paul Essers:

Uitbehandeld in de ggz: hoe nu verder?

Psychische problemen ontstaan niet van vandaag op morgen. Ze sluipen meestal ongemerkt in het leven waardoor het heel lang kan duren voordat je in de gaten hebt dat je ziek bent en hulp nodig hebt. Zo langzaam als de geestelijke malheur zich ontwikkelt, zo langdurig is vaak ook het herstel en de terugkeer naar ‘het gewone leven’. Eenmaal uitbehandeld hebben veel ggz-patiënten grote moeite om hun draai weer te vinden in de samenleving

Lees verder

Dinsdag 29 maart 2022
Marieke Schuurmans:

Wijkverpleegkundige zorg is veel meer dan simpele optelsom van taken

“Een wijkverpleegkundige is een professional in de zorg met een gezondheidsbevorderende, coördinerende, organiserende taak om niet één individuele zorgvrager te ondersteunen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen, maar hele wijken van mensen.”

Lees verder

Maandag 28 maart 2022
Robert Kreis:

Is bestuurlijk Nederland de weg kwijt in de zorg?

In de weekend Volkskrant van 26/27 maart 2022 stond een lange beschrijving van de perikelen in de zorg. Het verhaal is gebaseerd op losse interviews met kopstukken uit de zorg en bestaat uit een verzameling van opinies. Geen beeld over de staat waarin de zorg verkeert, laat staan een coherent verhaal erover.

Lees verder

Vrijdag 25 maart 2022
Margriet Martin en Martje Weusten:

Duidelijke kaders nodig voor elektronische gegevensuitwisseling zorg

Het wetsvoorstel voor de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz) is een belangrijke stap in het faciliteren van onderlinge gegevensdeling (interoperabiliteit) tussen zorgaanbieders. Eind maart bespreekt de Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de Wegiz en de geuite zorgen van een groot aantal partijen in het zorgveld.

Lees verder

Donderdag 24 maart 2022
Marcel Haverkamp:

Neem de tijd! Ga zitten voor een grondige HR-analyse

HR-professionals zijn probleemoplossers. Van de werving tot het terugdringen van het ziekteverzuim: het ligt allemaal op hun bordje, en ze gaan er voortvarend mee aan de slag. Vaak zónder eerst een goede analyse van het probleem te maken. Daarmee geven ze hun interventies een valse start en ontzeggen ze zichzelf plezier.

Lees verder
Volgende

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Bohn Stafleu van Loghum
  © 2022 | Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Nature
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacypagina
  • Cookies
  • Voorwaarden
  • Homepage