ACTUEEL

Politiek praat over geboortezorg De Sionsberg

Politiek praat over geboortezorg De Sionsberg

De Tweede Kamer heeft woensdag een spoeddebat over de vraag of de afdeling geboortezorg van Neerlands kleinste ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum dicht moet of niet. De Friesland Zorgverzekeraar en het ziekenhuis hebben dinsdag besloten dat de afdeling in mei volgend jaar de deuren sluit in plaats van 1 augustus dit jaar.

In Noordoost-Friesland is veel onrust over sluiting van de geboortezorg. "Het betekent niet alleen verlies aan veiligheid voor de zwangere vrouwen, maar heeft ook grote sociaal-economische gevolgen voor heel Noordoost-Friesland, zoals verlies aan banen. Het zal de krimp enorm versterken", zo meldt de actiegroep Red De Sionsberg.

Acties

Woensdag zijn er diverse acties om de afdeling open te houden, zoals een stille estafettetocht van de medewerkers van het ziekenhuis. Ook zijn alle bewoneres in de regio opgeroepen om de Friese vlag driekwart uit te hangen met daaraan een pop. Het is een symbolische actie die aangeeft dat het stervensrisico bij een bevalling wordt verhoogd als de geboortezorg in De Sionsberg sluit.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top