ACTUEEL

GGD Zuid-Holland maakt miljoenenverlies

De GGD Zuid-Holland West zit in acute financiële problemen. De afdeling draaide een verlies van 2,5 miljoen euro in 2011. Dat maakte de landelijke GGD woensdag bekend.

Er loopt een intern onderzoek naar de financiële perikelen. Vermoedelijk zetten de verliezen zich door in 2012 en 2013. De directeur van de GGD-afdeling Zuid-Holland West, Bram Hakkenberg, is woensdag met buitengewoon verlof gestuurd. De leiding wordt vooralsnog overgenomen door een interne plaatsvervanger. Of Hakkenberg nog terug komt als directeur, valt volgens een woordvoerder niet te zeggen. ''Eerst moeten alle feiten op een rijtje gezet worden, daarna kunnen we verder gaan kijken.''

Opgeschort

De afdeling van de GGD werkt in een achttal regio's rondom Den Haag, waaronder Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en het Westland. Er waren gesprekken gaande om te komen tot een GGD-afdeling Haaglanden, waarbij ook Den Haag zou worden betrokken, maar die zijn voorlopig opgeschort. Ook worden er voorlopig geen nieuwe mensen aangenomen bij de GGD-afdeling.

Achtervang

De dienstverlening van de GGD Zuid-Holland West gaat gewoon door. ''De GGD is een dienstverlener. Dat moet zo goed mogelijk in stand blijven. Wat mensen vandaag aan het loket krijgen, krijgen ze morgen ook'', aldus een woordvoerder. Een GGD is een vrij bijzondere rechtsvorm en kan daardoor niet failliet gaan. Als de problemen echt nijpend worden, hebben de gemeenten waarin de afdeling actief is een functie als achtervanger. ''Maar zover is het nog lang niet'', nuanceerde de woordvoerder. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top